Nemrégiben Szolnokon jártam egy nagyon jó kis fesztivál miatt, amivel kapcsolatban már írtam egy értekezést, viszont a két nap alatt alkalmam adódott picit turistáskodni is a városban egyet, aminek megkoronázásaként egy már első ránézésre is nagyon szimpatikus Halászcsárdát szemeltünk ki ebédelésünk színhelyéül.
Mivel délidőtájt érkeztünk még, jó hogy egyáltalán volt szabad asztalunk. Mi a kinti asztalok egyikét favorizáltuk, viszont a nagy forgalomnak köszönhetően igencsak megnőtt a várakozási idő, amit egy jó Edelweiss típusú sörrel töltöttünk ki a rekkenő hőségben. Az étlapon egyébként rengeteg jobbnál jobb különlegesség sorakozott, nem volt egyszerű a döntés, végül a szezonális ajánlatok közül a a következő mellett tettem le a voksom: Fogasfilé roston kapros pestós rákraguval, rösztivel (2880.-)
A tál igencsak ízlésesen lett kialakítva és az adag is igen bőségesnek volt mondható. A hal méretes, állagra és ízre is kiváló. A kapros pestós rákragu pedig egész egyszerűen telitalálat, a rösztivel együtt pedig egy igencsak kiadós ebéddé állt össze. Sokkal többet nem tudnék erről az ételről mesélni, teljesen rendben volt, ahogy a kiszolgálás is végig első osztályú volt, szóval aki Szolnokon jár, bátran ajánlom, hogy nézzen be egy finom ételre a Halászcsárdában!