Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #109 - The Slang Pub, Budapest

2016. szeptember 14. - Csabi Konyhája

A Slanggel már jó ideje szemeztem, leginkább annak köszönhetően, hogy elég sokat járok arrafelé és számtalanszor elsétáltam már előtte. A végső lökést egy elég jó kis BurgerBlogos írás adta meg így aztán a közelmúltban sikerült céltudatosan útba ejteni a Wesselényi utcában található egységüket.

dsc08070.JPG

A hely maga egyébként egy jópofa kocsmaként is simán megállná a helyét jó kis belső designnal, sportközvetítésekkel, elég korrekt italválasztékkal, de ami még ennél is fontosabb, igen komoly ételválasztékkal, amiből nekem természetesen a burgerek számítottak a legfőbb csáberőnek. A névadó hambira mentem rá (1590.-), aminél már csak ennek a brutálosított verziója durvább egyébként.

Alapértelmezés szerint 18 dekás húspogácsával van felszerelve minden hambi, ami egy elég jó tárgyalási alap azt hiszem. Ehhez jön még jégsaláta, paradicsom, Slang burger szósz és házi chilis majonéz. Hogy a Slang burgerbe mi kerül még (vagy az összes többibe), az bizony rejtély, mivel nincs az étlapon részletezve. Némi kavarodást követően pedig meg is érkezett a nagy mű, ami ránézésre erősen guszta kategóriába sorolható és ami rögtön feltűnt, az az egészen szokatlan, viszont annál inkább nyálcsorgató olvadozó sajtlavina, ami egész egyszerűen képtelen a két zsemle között maradni. Gyors fotózást követően alig vártam már, hogy beleharaphassak ebbe az eléggé szemrevaló műbe. A zsemle a kalácsos vonalat képviseli, teljesen rendben van és a hús is OK, bár valamivel kevesebb sütés mindenképpen az előnyére vált volna az összképnek. A szószt se sajnálták, különösebb baj nincs is velük, de a nagy áhitat elmaradt. A sajt viszont egészen elképesztő, nagyon sok, nagyon vastag réteget képez a hús felett és iszonyatosan nyúlik, mint a mesében. Egyértelműen ez lett a hambi legfőbb erőssége. Egyébként bacon is került még a hamburgerbe, ami szintén jól teljesített. Összességében elmondhatom, hogy ugyan nem részesültem egy felejthetetlen gasztro élményben, viszont abszolút dicséretes, hogy kissé továbbgondolva a hamburger alapokat, egy igen korrekt burgert kínálnak egy szimpatikus helyen, elérhető áron a belvárosi éjszakában. Az étlap pedig tényleg elég sokszínű, és még napi menü is van, szóval aki nem csak burgerben gondolkodik, az is egész biztosan megtalálja a számítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9511700263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása