Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #111 - Soul Food, Budapest

2016. október 19. - Csabi Konyhája

A bulinegyed fő utcáján, egész pontosan a Kazinczy utcában található Soul Food már régóta csábított, hiszen elég sokszor szembekerültem pofásabbnál pofásabb hirdetéseikkel, miszerint "téptem-e már be kajától?", így aztán egy baráti sörözés alkalmával sort is kerítettem másodmagammal egy tesztelésre.

dsc00035.JPG

Kedd este érkeztünk és lényegében alig találtunk szabad asztalt. Mondjuk eleve nem túl nagy az alapterület, de egy emeleti rész tovább növeli a befogadóképességet. Az étlapot böngészve hamar zavarba jöttünk, hiszen baromira csábító volt az össze étel. Egyébként elég sokszínű az étlap, kicsit mexikói, kicsit indiai feeling, de talán legegyszerűbben az egzotikus jelzővel illethetnénk és az összes felszolgálásra kerülő ételtől konkrétan patakokban folyt a nyálunk. Hogy tovább pontosítsuk azért a dolgokat, a cajun és creole konyha ételeit, Louisiana ízeit lehet itt megkóstolni, amit azért nem találunk minden sarkon idehaza. Erősnek kellett lennem, hogy maradjak az eredeti tervnél, azaz egy jó burger, egész pontosan a Creole Burger (1890.-) mellett tettem le végül a voksom. Lehet L (12dkg) és XL (16dkg) húspogácsa közül választani, én maradtam az előbbinél. Szomorú hírként közölték velünk, hogy sör az már nincs, csak meggyes, ami kb. egy az egyben Márka Meggy volt, de hát jobb híján megtette szomjoltónak az is.

Jó előjelnek bizonyult, hogy megkérdezték, mennyire kérjük átsütve a húst, majd az asztalunkhoz érkező tányérok is roppant meggyőzőek voltak első ránézésre, bár a szórólapon látható képhez képest elég sok volt a különbség... Elsőnek itt a krumpli, ami ilyen nagyon vékonyra szeletelt burgonya chips, viszont házi és nagyon jó, így kell ezt csinálni! A hús a lehető legtökéletesebben mediumra sütve és nem lett túlfűszerezve se, a jó minőségű marhahús íze dominál inkább, ami mindig egy jó pont. A mangó-chili-lime szósz pont kellő mértékben csíp és rendkívül ízletes, nagyon szuper, a zöldségek pedig teszik a dolgukat. A ciabatta szintén rendben volt, bár kiemelkedőnek nem nevezném, illetve igencsak embert próbáló feladat volt késsel felvágni, jobban jártam volna ha összehajtva a két felet, harapom inkább a szendvicset...

Összességében egy jó kis burger volt ez, bár az összélményt nem nevezném kiemelkedőnek, nekem speciel furcsa, hogy egyik burgernél sem szerepel például bacon, amivel mondjuk kicsit jobbá lehetett volna tenni az ár-érték arányt esetemben (meg még egy kis sajttal), illetve az extra feltét szekciót is hiába kerestem. Tesztpartnerem kért még coleslaw-t is, ami egyenesen szörnyű volt, konkrétan beleborult a sótartó, mert szinte ehetetlenül sós volt sajnos. A hely maga ettől függetlenül nagyon szimpatikus és sanszos, hogy valami más jellegű ételért még vissza fogok térni majd valamikor.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2511799597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása