Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #115 - Akvárium Klub, Budapest

2016. november 22. - Csabi Konyhája

Aki egy kicsit is képben van a szórakozási lehetőségekkel a fővárosban, annak zenei ízléstől függetlenül egész biztos, hogy nem kell bemutatni az Akvárium klubot, ami az Erzsébet Téren található, az étlapjukkal pedig már régóta szemeztem és a napokban végre elérkezett az én időm! Ugyan manapság már szerencsére nem olyan meglepő/ritka, ha egy adott szórakozóhelyen a chips és ropi kombón túl komolyabb dolgokkal is el lehet űzni az éhséget, de én mindig nagy örömmel üdvözlöm az olyan komoly kínálatot, mint amilyennel az Akvárium is várja a kedves látogatókat.

dsc00566.JPG

A honlapon található menü szerint salátáktól kezdve a leveseken át vannak itt igen komoly főételek is, a pultra kihelyezett étlapon viszont én már "csak" ultra menő szendvicseket, különböző snackeket és hát persze burgereket láttam. Na de nem is akármilyeneket! A négy burger közül az egyik vega, illetve van egy egészen brutál szereplő is, én pedig az alap felszereltségűnél eggyel komolyabbra, a Spicy Chipotle Burgerre mentem rá (1650.-), ami már első olvasatra is többet ígért egy egyszerű hambinál: 150 GRAMMOS MARHAHÚSPOGÁCSA, VÖRÖS CHEDDAR SAJT, PIKÁNS CHIPOTLE MAJONÉZ, FRISS ZÖLDSÉGEK ÉS FÜSTÖLT CHIPOTLE PAPRIKA ÉDES BUCIBAN

Mindehhez bekértem a házi burgonyát is köretnek +350 forintért. Körülbelül 15 perccel később el is készült a nagy mű, ami egy nagyon jópofa kis kosárkában kapott helyet. A chips ránézésre és megkóstolva is a Twist & Chips-re hajazott és nem is lennék meglepve, ha tőlük lenne egyébként, de nincs is ezzel semmi gond, hiszen tökéletesen működött a dolog. A hambi szintén nagyon jól nézett ki, beleharapva pedig minden előzetes várakozásomat sikerült felülmúlni és a következő két szó jutott eszembe: meglepően kiváló. A zsemle nagyon szuper, a hús pedig kérdés nélkül tökéletesen mediumra sütve, nem lett túlfűszerezve, a marha íze dominál, egyszerűen baromi menő az egész! Nevéhez hűen kellemesen pikáns, csípős az összeállítás, a zsemle egy picit a végére ugyan szétesett, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Ez így ebben a formában bizony egy nagyon erős kis menü és nagyon kellemes meglepetése volt az estémnek, így aztán elég valószínű, hogy ha legközelebb is itt járok, akkor kipróbálok valami mást is! Az árfekvés simán partiban van a város menő burgerezőivel, pedig hát Budapest szívében egy igen nívós klubról beszélünk, miközben a minőség csillagos ötös, ráadásul nem utolsó sorban a kiszolgálás is abszolút rendben ment végig. Bravo!

dsc00564.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8911987714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása