Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #129 - Léhűtő - Kézműves Söröző, Budapest

Az tekintélyes sörválaszték mellett egy igencsak szemrevaló étlapról is lehet válogatni.

2017. március 05. - Csabi Konyhája

Ahogy azt a MALTeR Sörétteremről írt legutóbbi cikkemben is említettem, ma már teljesen természetesnek számít, ha egy kézműves sörözőben jóféle hamburgert is lehet kapni, ebben a témakörben nekem kapásból kettő személyes kedvencem is eszembe jut, a Bajor Söröző és a CECH IN. A Léhűtőről szintén tudtam, hogy jó kis harapnivalókat is találni a kínálatukban, viszont csak most sikerült sort kerítenem egy étlap mustrára, pedig korábban már jártam náluk, de akkor csak buli/sörözés miatt.

dsc01808.JPG

A Gozsdu udvar közvetlen szomszédságában található kis hely egyébként nagyon jó hangulatú és elég nagy a választék sörfronton, ráadásul a csap mögött mindig készséges emberek állnak rendelkezésére a vendégnek, és gond nélkül csapolnak kóstolókat is a kiszemelt italokból. Én most egy gyömbéres és egy citrusos sörre neveztem be, és közben a burgert is megrendeltem. Igazából a különböző változatok a sajt-bacon vonalon mozognak. Az alap verzió 1490, az előbb említett két feltéttel dúsított hambiért pedig 1690 forintot kérnek és a szomszédos egységben készül, onnan hozzák át, ha elkészül. Ez egyébként már csak azért is praktikus, mert így egész biztos, hogy nem terjeng a kajaszag a helyszínen. Az étlap egyébként elég sokszínű, így akit nem hoz lázba a burger, annak sem kell éheznie.

A jópofa kis vágódeszkán érkező hamburger a magasabb fajtába tartozik, elsőre egy kicsit meg is lepődtem, hogy amúgy a zsemle és ebből kifolyólag maga a burger átmérője nem éppen hatalmas, de mindettől függetlenül elég bizalomgerjesztően nézett ki. A zsemle tetejét felemelve nagyon gusztusos és az átlaghoz képes nagyobb létszámban üdvözölt 3 csík  tökéletesre sült bacon, és jól látható, hogy a zsemle is szépen meg lett pirítva. A hús nagyon szép rózsaszínű maradt, és már csak ezért is ért meglepetésként a némiképp szárazsága, illetve morzsolódása. Fura volt. Összességében a nagy katarzis elmaradt, de még így is teljesen korrektnek nevezném a hambit, aminek legfőbb erőssége a bacon és a hagyma is egy jó pluszt adott az egészhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr512311725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása