Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Itt van a fesztiválok új sztárja: Viva Churros!

Egy igazi spanyol édes élmény.

2017. április 29. - Csabi Konyhája

Korábban még sosem ettem churrost, így nem volt összehasonlítási alapom, de a 3. Beer, Burger, Barbecue Fesztiválon elérkezett az én időm és végre én is átestem a beavatáson. De hogy mi is az a churros? A képlet roppant egyszerű: sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Talán nem túl meglepő módon, bármikor jártam a Viva Churros kis házikójánál, mindig nagy sor várakozott előttük én pedig annak ellenére, hogy nem vagyok kifejezetten édesszájú, nagyon kíváncsian vártam, hogy mit is tud ez a cucc.

dsc02380.JPG

Előzetesen két dolgot is ki kellett találni, az egyik, hogy milyen szósszal, a másik pedig, hogy milyen feltéttel kérjük az egy adagba tartozó 5db tésztarudacskát. Szószok közül az áfonya mellett döntöttünk, feltétnek pedig a snickers lett a nyerő. Előzetesen nem igazán tudtuk elképzelni, hogy ez hogyan is fog megvalósulni, de a pult mögött nagyon közvetlenek és segítőkészek voltak ezzel kapcsolatban és bizony hamar tudtunkra adták, hogy egy apróra kockázott snickers csoki lesz a feltét.

Ránézésre elég szimpi volt amúgy az egész és ízre, állagra is remekelt ez a fahéjas cukorba hempergetett kis hernyó desszert. Előzetesen mindannyian sokkal édesebb dologra számítottunk, így teljesen pozitív volt a csalódás, az áfonyaszósz is egészen kiváló volt, a snickers darabkák kicsit furán mutattak az összképben, de lényegében elmondható, hogy teljesen pozitív volt az összhatás és biztos kipróbálom majd még máskor, máshol is. A 690 forintos ár sem tekinthető tragikusnak, főleg, hogy ebben már a szósz is benne van, a feltétért +200 forintot számoltak fel. A Viva Churros facebook oldalára vetett néhány pillantás után azt hiszem nem lesz nehéz megtalálni a nyáron, hiszen nem lepődnék meg, hogy ha minden nagyobb rendezvényen ott lennének majd.

dsc02378.JPG

dsc02379.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6412449897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása