Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Hunyadi Gasztroműhely & BBQ - Húst hússal, szenvedéllyel, kiváló kézműves sörök társaságában!

Erről az étlapról tényleg nehéz csak egy valamit megkóstolni.

2017. május 30. - Csabi Konyhája

A Hunyadi Gasztroműhely egy a Mammut mellet található családias hangulatú ám egyben mégis rendkívül elegáns gasztro komplexum a nagy sikerű Hunyadi Lakásbisztró gyermeke és a nem is olyan régi nyitása óta folyamatosan szemeztem vele, hogy valamikor el kéne látogatnom már egy mustrára. Arról már nem is merek beszélni, hogy a lakásba mióta el akartam már menni, haha, de ezek után egész biztos, hogy előre veszem a listámon! Az új egységben tett látogatásomhoz is igazából Soós Olivér sörimporter mogul barátom kedves meghívása adta meg a végső lökést és bár végül nem túl frissen, de annál vidámabban sikerült elkölteni egy kora szombati ebédet Boros Gábor vezér és kedves párja társaságában.

dsc02741.JPG

A sörválaszték nem éppen meglepő módon igencsak impozáns, csapolt és üveges fronton is bőven van miből válogatni, a sörömet szürcsölgetve pedig alaposan szemügyre vettem a szemet gyönyörködtető belső kialakítást. Kinéztünk a hátsó kerthelyiségbe is, ami hamarosan teljesen megújul és akkor bizony nagyon nagy hasznát lehet venni a lehetőségnek nyári időszakban. Az étlap is rendkívül izgalmas, hiszen levesektől és előételektől kezdve természetesen burgereken át BBQ ételeken keresztül minden található, amitől manapság minden gasztro fanatikus dob egy hátast, mivel minden egyes ételben van valami különlegesség, csavar amitől egyedülállóvá válik. Ráadásul a közeljövőben a smoker is le lesz cserélve, ami nyilván megint csak új távlatokat nyit majd…

Kezdésként tényleg csak egy picit belekóstoltam egy brutális látványt és illatfelhőt magával hozó tál gulyáslevesbe (1350.-), ami nem mindennapi módon smokerben készült husival van elég komolyan megpakolva. Teljesen egyedi ízvilág jellemzi a levest, nem véletlenül egy nagyon népszerű fogás itt, ahogy a velős csont (1190.-) is, ami mellé kiváló ropogós bagett és egy teljesen egyedi lilahagyma varázslat is jár köretként. Az igazat megvallva én már itt elégedetten álltam volna fel az asztal mellől, de muszáj volt a hamburger csodákat is kipróbálnom… Na de mindet?!

Szerencsére nekem mindenből csak egy felet „kellett” megennem, de azért ez így is kezdett egy elég komoly kihívássá válni számomra. Annyi elmondható összességében, hogy a zsemle minden esetben egy egészen egyedi, kiváló darab, a kisebb fajtából, és ropog az egész, mint soha, sehol, semmi más, egészen kivételes pékárú, ami talán mondanom sem kell, saját fejlesztés. A classic burgerrel (1890.-) kezdtem, ami nekem egyébként rögtön a kedvencem is lett, a maga egyszerűségével hódított meg.

A fekete burger néhány évvel ezelőtt volt igazán nagy szenzáció, de még manapság is előfordul itt-ott, hogy bekerül az újdonságok, különlegességek közé. Természetesen itt nem merül ki ennyiben az érdekesség, hiszen a szósztól kezdve lényegében minden összetevő más az alap verzióhoz képest.

Az igazi nagyágyú, a rib típusú burger (2390.-), amibe az egyébként sem kicsi húspogácsán felül még jó kis bbq oldalas is kerül bőségesen, sült hagymával, sült savanyú káposztával, tükörtojással megfejelve, egy igazi emeletes katarzis ez! Végül, de nem utolsósorban egy pulled beef (2590.-) opcióra is ráharaptam, ami az egyszerűbb vonalat képviseli, kiváló minőségű tépett husival és jó kis ropogós lilakáposzta salátával.

Közben nagyon jóízű beszélgetéseket folytattunk lényegében mindenről, teljesen általános dolgokról is, múltról, jelenről és jövőről és bizony nagyon hamar szívembe zártam a helyet és magát a működtető kis csapatot, hiszen közben a konyhából is kijött beszélgetni a séf úr is, akivel mint kiderült több kapcsolódási pontom is van, haha. És bár én már legszívesebben ledőltem volna szunyókálni egy picit, nem engedtek el anélkül, hogy még a reuben szendvicset (2590.-) ne kóstoljam meg. Korábban még nem ettem ilyen szendvicset sehol, így nem volt összehasonlítási alapom, de ez kérem szépen maga volt a megtestesült tökéletesség! Rengeteg nyúlós sajt,nem kevés szintén kiváló husi és mindez fantasztikus módon összesütve két szelet kiváló kenyér között!

Hogy kinek ajánlom ezt a helyet? MINDENKINEK! Mindenkinek, aki érdeklődik a barbecue, vagy "csak" simán a street food különlegességek iránt, mert itt aztán különlegességekben nincs hiány. Magas minőség, kellemes hangulat, kiváló sörök, könnyű megközelíthetőség. Sokat mondom mostanában, de tuti, hogy itt is törzsvendég leszek!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4112529483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.05.30. 12:52:01

Hétköznap délben ebédmenüt is adnak megfizethető áron.
süti beállítások módosítása