Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Lecsós és dupla bacon sajtburger pizzák a Don Pepe havi ajánlatai között!

2017. július 19. - Csabi Konyhája

A júliusi pizza ajánlatok mindegyike igencsak az én ízlésemnek való, roppant gusztusosan hangzott leírás alapján, illetve jól is nézett ki a hivatalos promo képeken mindkettő, így aztán bizakodva vártam mindkét esetben a futár érkezését. Ahogy a legtöbbször, úgy most is a békásmegyeri egységből rendeltem és nem kis meglepetésemre az eddig megszokott nagyon max 1 órától eltérően másfél órás kiszállítási időt jeleztek előre a visszaigazoló levélben, ami végül azért végül mindig rövidült 5-10 perccel.

dsc03369.JPG

julius_8.jpg

A lecsós pizza dobozát kinyitva egy rendkívül intenzív támadás érte az orromat, ellenállhatatlanul csábító házi lecsó illat vette át az uralmat szaglószervem felett miközben azonnal meg is indult a nyálelválasztásom és már alig vártam, hogy megkóstolhassam. A tészta végig egyenletesen vastag volt, pont az én ízlésemnek megfelelő, se nem túl vékony, se nem túl vastag, és a feltét is egyenletesen lett szétosztva a tésztán, bár az igazat megvallva a paprika mellett mintha a paradicsom kimaradt volna a szórásból. Rendkívül szaftos volt minden egyes falat és nem csak illatban de ízben is visszaadta a legjobb lecsók világát. Néha találkoztam 1-2 porcogósabb darabkával a császárszalonna esetében, de én ebből sosem csinálok problémát, akkor se ha magamnak főzök, vagy nekem főz valaki. Ettől függetlenül nem biztos, hogy ezzel más is így van, haha. A BBQ szósz nagyon nagy pluszt adott az egészhez és rendkívül kellemesen csípős is volt. Összességében tehát elmondható, hogy egy rendkívül tartalmas, szaftos, laktató pizza ez, és sokkal többet ad, mint amire első olvasatra gondolhat az ember "lecsós pizza" esetében. 1290 forintért bizony ez nagyon megéri az árát!

Ezek után hatványozott izgalommal vártam a hónap extra pizzáját, a dupla bacon sajtburger pizzát! Elég jól hangzott elsőre, bár azért voltak kételyeim, hogy mennyire sikerül majd visszaadni egy hamburger ízvilágát/élményét, viszont korábban például fordított helyzetben, a hambi pizza esetében ez hibátlanul sikerült. A tészta itt is remekelt és feltétben sem volt hiány. Itt is BBQ alap adta meg a kellemes felvezetést, amihez darált marha, cheddar, rengeteg szaftos bacon, rántott hagymakarika, paradicsom és mozzarella társult. Hiányoltam a klasszikus darált marha ízét, amitől meg lett volna az a bizonyos hamburger élmény, de ha ezt a részét elengedjük a dolgoknak, akkor ebben az esetben is egy rendkívül szaftos, rettentően laktató pizza élményt kapunk összességében. A baconért mindenképp jár az extra pacsi, de ha a kettő pizzát össze kéne hasonlítanom, akkor nálam a lecsós a befutó!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7412669141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása