Nem győzöm hangsúlyozni minden egyes alkalommal, hogy mekkora édesburgonya rajongó vagyok, édességek közül pedig a palacsinta az egyik örök favorit, szóval jó ötletnek tűnt kipróbálni a kettőt együtt, amihez egy testépítő webáruház oldalán kaptam kedvet egy jópofa recept hatására. Szokás szerint itt-ott azért módosítgattam, és végül nem kevés meló árán, de megszülettek ezek az igen fura amerikai palacsinta féleségek.
Két édesburgonyával dolgoztam (336g), amiket hámozás után egészen kicsi kockákra vágtam, hogy minél hamarabb puhára tudjam főzni. Leszűrést követően hagytam kicsit hűlni, majd 5 tojást (300g) hozzáadva jó alaposan végigzúztam botmixerrel. Egy teáskanál őrölt fahéjat is adtam hozzá, valamint fél szerecsendiót is belereszeltem és egy csipetnyi sóval is meghintettem, végül pedig még egy teáskanál mézet is belecsorgattam.
A kész elegyet ízlés szerinti nagyságokban ki lehet sütni, nekem született pár eléggé amorf, meg elrontott próbálkozásom, mire beállt a rend, miszerint egyszerre csak egyet sütöttem a serpenyőben és azt is szigorúan középre öntöttem és akkor úgy egész pofás darabok születtek. Előtte némi vajat mindig felolvasztottam, majd 3-3 percig sütöttem mindkét oldalát. Elég fura lett az állaga, ilyen nagyon puha, légies, nyilván mitől is lenne testesebb, így inkább kicsit egy fura omlettre is emlékeztetett engem. Ízre viszont nagyon menő lett, a fahéj és a szerecsendió is tök jól kiérződött, én pedig végül mennyei eperlekvárral maxoltam ki az élményt. Egyszeri próbálkozásnak, kis különleges élménynek jó volt, de nem hiszem, hogy rendszer lesz belőle, haha.