Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #139 - Dublin Streetfood, Békéscsaba

2017. október 06. - Csabi Konyhája

Pontosan nem emlékszem már, hogy mikor nyitott a Dublin Streetfood, de a facebook oldaluk első bejegyzése szerint ez nagyjából egy évvel ezelőtt történhetett. A helyszín helyi szinten megint csak nem szorul bemutatásra, hiszen a Dublin szórakozóhely tőszomszédságában találjuk a szimpatikus kis bódét, asztalokkal, székekkel megtámogatva. Nem volt előzetesen betervezve a teszt, de aztán legutóbbi hazalátogatásom alkalmával úgy adódott, hogy csak elnéztünk ide, hiszen azért egy ideje szemeztem már vele, hogy vajon mit kínálnak itt kaja fronton.

dsc03867.JPG

A legutóbb tárgyalt két hambizóhoz (Pajta, Street Corner) képest itt azért már első ránézésre is leszűrtem, hogy inkább az "oldszkúl" vonal képviseltetheti magát és ezt támasztotta alá az ételek leírása is, illetve a facebook oldalon látottak. Ehhez képest kicsit túl van tolva szerintem a "kézműves" jelző minden kiírásnál, de lelkük rajta persze. A Viharsarki Burger tűnt számomra a legszimpatikusabbnak, és mindössze 990 forintért a buciba a 12 dekás húspogácsán kívül bacon, kolbász, sajt, paradicsom, csemegeubi, sima és csípős szósz is kerül. A csavar itt jön a történetben, miszerint bizony frissen sül a bacon és a húspogácsa is a rostlapon és bizony a buci is kap egy kis pirítást, bár ez utóbbi inkább csak 1-2 másodperc volt, igazán maradhatott volna még. Főleg, mivel nem teljesen értettem, hogy egyébként tök hamar összeállt a zsemle tartalma, miközben a hús igencsak sokáig sült és még egy jó kis nehezékkel meg is nyomkolódott időről-időre. Persze félreértés ne essék, nem akarok én bántani senkit, sőt, számomra teljesen pozitív, hogy az előre elkészített hambi mikrózása helyett így frissen, élőben történnek a dolgok, csak ha már időt és energiát szánnak minderre, akkor lehetne ezt azért kicsit profibban is csinálni! ;) 

Na de nézzük akkor magát az elkészült művet! Az édes puffancs abszolút telitalálat és bár a húspogácsa eléggé vékonyka, határozottan kiérződött az egyébként rendkívül finom íze! A bacon és a kolbisz is megadta azt a bizonyos pluszt, miközben a zöldségek is tették a dolgukat. Egyébként miután a hús bekerült a zsemlébe, még meg lett mikrózva az egész, aminek köszönhetően az igencsak tekintélyes mennyiségű reszelt sajt is meg tudott olvadni, ami szintén határozottan jót tett az összképnek. A szószok is finomak és kellő mennyiségben voltak jelen, baromira működik az egész. A strandos burger műfaja lett egy új szintre emelve, ami egyébként teljesen szerethető. Nincs igazából ezen mit ragozni, 990 forintért ez bizony nagyon rendben volt. Frissen készül és finom, mi kell még?!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8112928829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása