Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #142 - Remíz Burger, Budapest

Egy az ízlelőbimbókra mért brutális támadás a Bosnyák téren!

2017. október 26. - Csabi Konyhája

Zuglóban, egész pontosan a Bosnyák téren található Remíz Burger már egy ideje a listámon figyelt, egy zuglói barátom tanácsolta annak idején, hogy valamikor mindenképp tegyek egy próbát. Nemrégiben sikerült is összehozni egy közös tesztet a már tapasztalt cimborával, egy kis megelőző sörözgetést követően vettük célba a már három éve működő burgerezőt, ami egyébként vasárnap kivételével minden nap stabilan 11-től este 8-ig várja a vendégeket.

dsc03952.JPG

A belső kialakítás egyszerű, letisztult, szimpatikus. A pult mögött két hölgy serénykedik, mi pedig egy alapos szemrevételezést követően végül a különleges burgerek szekcióból, a Brutál Burgert kérjük mindketten. Több, mint 10 burger szerepel a kínálatban, az alap mindössze 950 Ft-ba kerül, a mi választottunk is csupán 1390 Ft, ami azért az összetevők listáját végigolvasva igencsak barátinak nevezhető. Háromféle buci közül lehet választani, mi megmaradtunk a szezámosnál, de lehet sima zsemlével, vagy ciabattával is kérni. Frissen készül minden és valahogy a retró érzés keveredik a modernnel, a kézhez kapott hambi pedig egyáltalán nem gépiesen tökéletes küllemre, ami egyáltalán nem baj, én szeretem az igazi kézműves, kicsit girbegurba húspogácsát is, illetve ránézésre azért igencsak tekintélyt parancsoló a burger, félreértés ne essék.

Egészen döbbenetes az ízélmény, még csak ehhez foghatót se éreztem még soha, egy valóban egyedi ízorgia, ami pont az én igencsak szélsőséges ízlésemnek lett kitalálva. Nem voltam felkészülve erre a sokkra. Az összkép mondjuk iszonyatosan sós, de összességében engem ez nem zavart. A zsemle baromira jól működik, friss és egyáltalán nem tömör, pont kellemes. A 15 dekás húspogácsa is keményen dolgozik, bár az igazat megvallva a zöld curry igencsak erőteljesen uralkodik az ízvilágban. A jalapeno is elég bőkezűen lett adagolva és elég kellemesen megizzasztott, nagyon szimpatikusan csípős pikáns az egész ízvilág. A feta sajt tovább növeli a burger exkluzívitását és a hagymakarika is azon dolgozik, hogy az összeállítás méltó legyen a nevéhez. A bacon egyáltalán nincs túlsütve, de ez egyáltalán nem baj, ez is tud működni, mondom ezt úgy hogy én inkább a ropogós bacon rajongója vagyok, de jelen esetben egyáltalán nem volt emiatt hiányérzetem. Ebben a brutális közegben a saláta, a kígyóuborka és a lilahagyma nagyon jó frissítő felhangokat adott az össz ízélményhez. 

Nem igazán tudtam előzetesen, hogy mire számítsak, egy korrekt burgerezésben bíztam, de végül elég durván le lettem sokkolva, egy roppant kellemes meglepetés volt az egész. Ár-értéket nézve is több, mint korrekt a hely, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát a Remízzel!

img_5033.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7513047146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.27. 04:23:38

Hmmm... a fotó felkeltette az érdeklődésem. Beugrom oda, ammá biztos...

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.27. 08:41:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll / Burgermeister: hajrá-hajrá! én valahogy egy jobban retrós/aluljárós burgerre számítottam előzetesen, de már maga a hely is kellemes meglepetés volt, a burgerről nem is beszélve!

schawo2 2017.10.27. 09:08:34

addig érdekelt, amíg meg nem láttam, hogy nagyon sós

n3spr3ss0 2017.10.27. 09:11:08

@schawo2: Füvet lehet a parkban is enni.

Ríl 2017.10.27. 09:20:42

Én itt gyakran megfordulok, jó hely. Ami hiba volt, hogy nem menüben kértétek. A sültkrumpli igen tisztességesen nagy adag, (különösen mondjuk a z-vel kezdődő és ingre végződő hambizóval összevetve). A saláta meg kifejezetten baromi jó, kár, hogy azt kihagytátok.

LoveKills 2017.10.27. 10:37:01

"nagyon jó frissítő felhangokat adott az össz ízélményhez"

"le lettem sokkolva"

Istenem, ez a sok hetyke, flegma, magyartalanul fogalmazó hipszter faszság... komolyan, péklapáttal húznék a tarkódra!

Ja igen. A Remiz tén yleg csodás hely, rendszeresen járok oda, a város egyik kielemelkedő hamburgerezője.

Magustanonc 2017.10.27. 10:46:29

@schawo2: Van másik 9 burger, amit kipróbálhatsz még, jóember! :)

registerz 2017.10.27. 11:23:52

@LoveKills: A nyelv nem egy betonba ágyazott valami, hanem egy állandó mozgásban lévő, szinte élő cucc. Úgyhogy fullra lesokkolt a hozzászólásod.
Köszi a cikket!

LoveKills 2017.10.27. 11:43:10

@registerz: ez egy kolosszális tévedés. A nyelv organikus felfogása megágyaz annak a jelenségnek, amit nyelvromlásnak is szokás hívni. És te most ennek tapsikolsz, jófejkedve.
Shame on you. (Lásd S.J. és N.Á. vitáját:
seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/index.html#sn)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.27. 13:02:11

@schawo2: a sósság a feta sajt és a szósz miatt volt, a többi burgernél nem hinném, hogy lenne ilyen "gond". szóval emiatt ne írd le a helyet. :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.27. 13:04:32

@Ríl: én már nagyon szkeptikusan állok általában a körethez, mert krumpli és sali fronton is sok a rossz tapasztalatom (nívós helyeket is idevéve), de köszi a tippet, ha legközelebb itt járok, biztos kipróbálom!

Jossarian 2017.10.27. 16:21:44

Az, hogy a huspogacsaba mit daraltak bele, hogy occsoer' aggyak a proliknak, a kutyat nem erdekli:) A hurkakbol kiindulva az egyik pultos holgyet sem :D Jo etvagyat hozza, az vagy amit megeszel.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.27. 16:49:22

@Jossarian: Látom nagy szakértő lehetsz. Ha egy kicsit is képben lennél, tudnád, hogy mennyiből lehet kihozni egy "alap" burgert. Az, hogy valami agyatlanul drága, nem feltétlenül jelent jót, és az, hogy valami olcsó, nem feltétlenül szar. Na meg az hogy kinek mi olcsó/drága megint csak viszonyítás kérdése. Jelen esetben sem egy 500 forintos strandos mikrózott hambiról beszélünk. A legtöbb esetben a drága/drágább burger nem az alapanyag miatt drága, hanem egyéb tényezők miatt, és persze most nem az angus meg libamájas burgerekről beszélek. 1000-1500 árfekvésben simán lehet kiváló alapanyagokból készült burgereket kapni Pesten.

Jossarian 2017.10.27. 17:03:06

@Csabi Konyhája: Semmi gond, nem en eszem, uh. jo etvagyat hozza:) De nyilvanosan dicserni az ilyesmit es ezert meg penzt is kapni erte, ehhez gyomor kell. Mondjuk az neked van... (Zarojel: JO alapanyag+feheren kifizetett ber, berleti dij, haszon stb. Szamolj utana)

Proud Mary 2017.10.27. 18:29:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mikor mégy? kíváncsi vagyok a hambira is meg arra is aki kúrja maxot

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.31. 14:03:41

@Jossarian: Te biztos nem eszel akkor 3000 Ft alatt burgert ezek szerint. :) Nem gond. Ugyanakkor nekem ez sokkal jobban ízlett mint sok indokolatlanul hájpolt többezres hely. Én ezzel senkit nem akartam meggyőzni, leírtam a véleményem, egy pozitív élményt. Nem hiszem, hogy csak a nagy sztár helyekről lehetne/kellene csak már-már indokolatlanul istenítő cikkeket írni. A fizetett hirdetésekről már nem is beszélve. Ugyanakkor szerintem teljesen meddő vita ez köztünk, amibe felesleges komolyabban belemenni. Ettél már itt egyáltalán, vagy csak úgy élből fikázod??? 4 éve már, hogy burger készítéssel (is) foglalkozom, és hidd el tudom mi mennyibe kerül, mit mennyiből lehet kihozni, és mi miért kerül ennyibe vagy annyiba máshol... És egy 1500-ös burger ugyanúgy készülhet jó alapanyagokból, fehéren kifizetett bérrel, bérleti díjjal, haszonnal. Csak úgy mondom.
süti beállítások módosítása