Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Megújult az óbudai Burger House!

Új vezetés, új étlap, tematikus esték.

2017. november 27. - Csabi Konyhája

Az óbudai Burger House egyike az örök kedvenceimnek a rendkívül hangulatos terasza és úgy az egész hely miliője miatt, illetve talán olyan okból kifolyólag is, hogy annak idején, 5 évvel ezelőtt itt ismerkedtem meg az étteremlánccal, ráadásul rögtön egy hatalmas bacon king burger képében egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, majd később többször is visszatértem és mindig nagyon pozitív élményben részesültem. Utóbbi időben nem nagyon jártam itt, illetve olvastam, hogy egy kicsit be is zártak, nagy átalakítás (stb.), aztán nemrég újult erővel tért vissza az egység új vezetéssel és megújult étlappal, nekem pedig több se kellett egy újrateszthez!

dsc04095.JPG

Az ajtón belépve legelsőként ami feltűnt, hogy a korábbi romantikus félhomály helyett most már teljes díszkivilágításban tündököl a vendégtér, ami biztos sokaknak tetszeni fog, én speciel elvoltam a sötéttel is, de az tény, hogy ez azért így ebben a formában sokkal elegánsabb, bár némi dekorral fel lehetne még dobni az összképet. A kiszolgálás abszolút csúcskategóriás, közvetlen, mégis udvarias, egyben nagyon érdeklődő és segítőkész. Burgerek közül egy olyat kóstoltam, ami még rajta sincs az étlapon, annyira új, haha. Ez a Víg Özvegy, ami fekete bucival operál és az egész összeállítás igencsak extrémnek mondható. Zöldség fronton van itt párolt lilakáposzta, de én még némi párolt hagymát is felfedezni véltem benne, mindkettő a lehető legtökéletesebb állagú és ízű volt. Némi rukkola is helyet kapott még az alsó szektorban, illetve a grillezett cukkiniért mindenképpen jár a pacsi. Erre az ágyra került a 15 dkg-os húspogácsa, ami a mediumon ugyan túlment picit de egyáltalán nem lett száraz, jó szaftos maradt így is és ami talán még fontosabb, nagyon finom volt! A húson olvadozott még némi cheddar sajt is, de ez még nem minden! A cékla nagyon nagy kedvencem, úgyhogy nálam mindig nagy pozitívum, ha kerül az ételbe, itt most egy spéci majonézes céklasaláta képében, ami egyáltalán nem uralkodó ízvilágban, látványban annál inkább. Megmondom őszintén, valamivel harsányabb ízvilágra számítottam, de összességében így is nagyon elégedett voltam, azért tudok én örülni egy remekül megkomponált egységes, harmonikus ízvilágnak is, ez pedig az volt! A köretként kapott édesburgonya abszolút csillagos ötösre vizsgázott, a coleslaw pedig még az én fene kényes ízlésemnek is megfelelt, még ha térdre nem is kényszerített. Ne feledjük el, hogy a köret minden esetben alapértelmezésként jár, ami a 2000 alatti, illetve jelen esetben 2050 Ft árat tekintve abszolút barátinak mondható.

Desszertek közül megkóstoltam egy szintén újdonságot, a hagymalekváros sajttortát. Na ez már igen! Ez már egy olyan őrület, amit mintha csak nekem találtak volna ki. A sajttorta kiváló, a hagymalekvár pedig kellően perverz társ, és egy olyan teljesen pozitív értelemben vett beteg ízvilágot eredményez, amiért csak gratulálni tudok. Én mint nagy hagymalekvár specialista bátorkodtam 1-2 ötlettel előállni, hogy mivel lehetne esetleg még ütősebbé tenni az egészet, de ez már így ebben a formájában is teljesen rendben volt.

dsc04114.JPG

dsc04117.JPG

Végül még volt szerencsém kipróbálni a házi tortilla chipset is, amit már tényleg nehéz lenne a megfelelő szavakkal illetni, annyira zseniális volt. Három szósz (csípős, bbq, fokhagymás tejföl) érkezett hozzá és hát csak ajánlani tudom mindenkinek fel- és levezetésnek egyaránt. A hely újdonságai közé tartoznak a tematikus esték, mint például az italakciós, a gyermek, vagy épp az egyébként nagy népszerűségnek örvendő quiz estek. (Részletekért lásd az alábbi képet!) Nagyon örvendetes mindaz, ami az óbudai Burger House-ban történik és én kívánom nekik, hogy megtalálják az érdeklődő vendégkört, legyen az régi vagy új, mert azért valljuk be, nem sok hasonló hely található a környéken.

Az új burgerek közül már elsőre nagyon megfogott egy másik, nevezetesen a birsalmasajtos, amibe még camembert és dió is kerül, a húspogácsa alatt pedig némi jégsaláta kap még helyet. Ezért muszáj is volt visszamennem néhány nappal később, hiszen anno itt lettem rajongója az áfonyás burgernek is, szóval nem is lehetett kérdés, hogy az új édes-sós burgert is ki kell próbálnom. A várakozás közben az étlapot szemlézve jöttem rá, hogy bizony a harmadik újdonság, a Báró Kedvence is eléggé nekem lett kitalálva, hiszen hagymalekvár, mustáros korianderes szósz és habanero is az összeállítás részét képezi, szóval egész biztos, hogy ez is le lesz tesztelve előbb vagy utóbb. Na de térjünk vissza a birsalmasajtos burgerre, ami a maga egyszerűségével hódít. A zsemle hozza a szokásos csillagos ötös szintet, egyik kedvenc zsemlém ez a hazai mezőnyből. A husi teszi a dolgát, a saláta pedig szorgalmasan asszisztál, de azt a központi élményt, amit a megolvadt camembert, a birsalmasajt és a dió triója okozott, legmerészebb álmaimban sem bírtam volna elképzelni. Ez bizony nagyon el lett találva! A birsalmasajton mondjuk kicsit meglepődtem, hiszen a hő hatására megolvadt és egyfajta nagyon sűrű lekvár állagát vette föl, ami teljesen beborította a zsemle felső részét belülről. Igazi kéjmámor volt az egész. Mellé ezúttal steak burgonyát kértem, ami szintén jól vizsgázott, külön tetszett a kellemes fűszeressége, és a káposztasaláta is a több, mint korrekt kategóriába esett, ami ugye nálam elég nagy szó minden esetben. Mindent összevetve tehát csak ismételni tudom magamat, nagyon jó ez az új irányvonal, és én csak remélni tudom, hogy kitart ez a lelkesedés még sokáig, hiszen a tervek között elég elvadult újdonságok szerepelnek még a jövőre nézve... Addig is én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát a megújult óbudai Burger House-zal!

 

Megjegyzés: Az étterembe nem inkognitóban, hanem meghívásra érkeztem, így értelemszerűen a helynek lehetősége nyílt tudása legjavát nyújtani, ami egyébként minden esetben elvárható, és bízom benne, hogy minden betérő vendég ugyanazzal a minőséggel fog találkozni mint én, illetve ahogy az a cikkben is olvasható, ellenkező esetben nyugodtan jelezzétek az esetleges felmerülő problémát akár a helyszínen, akár felém, és egész biztosan orvosolva lesz bárminemű gond.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8213345751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása