Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Extravagáns burgerek a Piknik Utczabár kínálatában!

Állandóan változó kínálat, meghökkentő összeállítások, állandó magas minőség

2018. április 23. - Csabi Konyhája

A Piknik Utcabár food truckról már több ízben értekeztem (#1, #2) és eddig csak fesztiválokon, különböző rendezvényeken volt fellelhető a színes kis kocsika, viszont egy ideje már állandó helyen, a zuglói patakparton, a Gvadányi u. 15. szám alatt is megtalálható hétköznapokon, ha épp nincs rendezvényen a járgány. Minimum hetente változik a kínálat, de van, hogy egy héten belül is le- illetve felkerül valamilyen összeállítás a táblára. Gál Attila mester pedig maga készíti egyszemélyes hadseregként és showmanként a különböző burger csodákat.

img_7285.JPG

Az aktuális kínálat látogatásom során egy szardellás medvehagymás krémsajtos különlegesség, egy habaneroval megfejelt mexikói őrület, egy kacsaszívvel és egy eperrel megbolondított összeállítás szerepelt a kínálatban, én pedig az utóbbi kettőre neveztem be, elsőként az epressel próbálkozva. Én nagyon szeretem az édes-sós keveredéseket, így aztán semmi félsz nem volt bennem előzetesen. Az eddigiekhez képest a buci most újdonságnak számít, egy teljesen adalékanyag mentes, francia vajjal készült szimpatikus pékáru, amit azok fognak különösen szeretni, akik nem a bucival akarnak jóllakni. Masszív, végig jól egyben lehet tartani, mégis könnyed, kellemes, lágy íz jellemzi és állagra is teljesen rendben van. A 14dkg-os angus húspogácsát kérés szerint süti át a mester, én persze megmaradtam mediumnál, amit tökéletesen sikerült is hoznia Attilának, sőt inkább picit medium rare lett, aminek igazából én csak örültem, ízre pedig a naturalista vonalat képviselte. A megpirított buci aljára némi házi BBQ szósz került, ami egy lágyabb ízvilággal rendelkezett, abszolút nem volt uralkodó/hivalkodó a szerepe az összeállításban, nem volt se fojtogató, se émelyítően édes, pont annyit tett hozzá az ízvilághoz, amennyit kell. Erre sorakozott fel a rengeteg eper szelet, ami mindenféle hőkezelés, bűvészkedés nélkül került a burgerbe. A húspogácsát gyönyörűen olvadt cheddar sajt ölelte körbe és legnagyobb örömömre egy szelet tökéletesen pirosra pirított bacon is az összeállítást erősítette. Ebben az összeállításban talán kissé meglepő módon, de a piros osztagot erősítve egy bazi nagy szelet paradicsom is helyet kapott, amire már csak némi rukkola került és balzsamecet locsolással fejeződött be a hozzávalók adagolása. A látvány igencsak impozáns képet mutatott és hát kétség nem férhetett hozzá, hogy az ízvilág is igen emlékezetesre és egyedire sikeredett. Nem voltak kiugró, uralkodó elemek, hanem egyszerűen baromi jól működtek együtt az egész kompozíció. Egyáltalán nem volt gejl a burger, inkább egy kellemes, üdítő  savasság jellemezte az összképet, ami tökéletes összhangban volt a húspogácsa-bacon-cheddar szentháromsággal.

A kacsaszív egy gyömbéres fokhagymás száraz pácban érlelődve várta, hogy a húspogácsa mellett a rostlapra kerüljön és a húshoz hasonlóan egy közepes átsütést kapjon. A buci aljára ez esetben is került a BBQ szószból, majd jöhetett a húspogácsa olvasztott cheddar takaróval, igencsak bőséges kacsaszív rakással, paradicsommal, némi nyers lilahagymával és rukkolával. Szintén impozáns látvány erősítette a burgert és hát bizony ez esetben utolért a teljes katarzis is már az első harapást követően. Nem voltam felkészülve ilyen erejű ízbombára, amit bizony az igencsak kiváló érzékkel befűszerezett kacsaszív adott meg, tökéletes párost alkotva a marhahússal. Egy igazi ínyenc burger volt ez, mondhatni tökéletesen nekem való, ütős ízvilággal.

A kocsitól mindössze pár méterre található egy kávézó, ahol bárki nyugodtan leülhet, ha asztalnál szeretné elfogyasztani a hamburgerét, illetve mindenképp kiemelném, hogy ezek a burger csodák mindössze 1500 ft-ba kerülnek, ami ezen a szinten egy igencsak baráti ajánlat. A közeljövőben várható, hogy valamilyen körettel is beújít majd még Attila, de addig is újra és újra elkápráztat minket újabb és újabb burger csodákkal, amiknek igen-igen nehéz ellenállni és én is nagy valószínűséggel fogom felkeresni az autót akár Zuglóban, akár valamelyik fesztiválon, amit a lehető legőszintébben ajánlok mindenkinek!

dsc04966.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3613856528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása