Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mediterrán Supreme Pizza a Don Pepe havi extra ajánlata

Elképesztő feltét cunami, őrületes ízkavalkád jellemzi ezt a dupla tésztás katarzist

2018. június 18. - Csabi Konyhája

Először idén februárban jelentkezett a Don Pepe pizza újdonságával, a töltött, rétegelt, dupla tésztás őrülettel, ami már első olvasatra is sikerre volt ítélve. Sajnálatos módon viszont akkor valami komoly hiba csúszott az összeállítás menetébe a konyhán és nem igazán sikerült prezentálni az egyébként rendkívül ígéretes alap koncepciót. Most a júniusi havi ajánlat keretein belül egy új összeállítás képében tért vissza ez a nem mindennapi kalóriabomba, és természetesen nem hagyhattam teszt nélkül a dolgot, de ezúttal rendelés helyett helyben fogyasztással próbálkoztam.

dsc05198.JPG

A Budafoki úton található étterembe látogattam, ahol nem ment zökkenőmentesen a dolog, mivel a rendelés felvételekor, mintha dupla jacket kértem volna tisztán, jég nélkül, olyan kérdően tekintettek rám, majd nagy nehezen sikerült megfejteni, hogy mire is gondolok a hónap extra pizzája alatt, bár még így is próbáltak meggyőzni arról, hogy ez csak házhozszállításra rendelhető, de abban a kivételes helyzetben voltam, hogy megcsinálták nekem helyben fogyasztásra is, haha. Na mindegy, lépjünk is ezen túl. A töltelék ezúttal sajtkrém, füstölt mozzarella, főtt tojás karikák együtteséből állt, ami egy elég belevaló elképzelés, de ami felülre került, az még ennél is elképesztőbb, vagy talán inkább a két szintet együtt nézve kell, hogy a padlóról szedjük össze az állunkat az ámulattól. Pizzaszósz, füstölt mozzarella, mediterrán sonka, chorizo, aszalt paradicsom, trikolor paprika, paradicsom, fekete olívabogyó. Igen, ez mind a tésztára került!

A pizza már ránézésre is nagyon gusztusos képet mutatott és az első falatok után elégedetten nyugtáztam, hogy ezúttal minden a helyén van. Ahhoz képest, hogy nem voltam különösebben éhes, egész egyszerűen nem tudtam abbahagyni a falást. Ebben a legnagyobb szerepet a füstölt mozzarella, aszalt paradicsom és a friss paradicsom hármasa adta. Ez utóbbi különösen jól teljesített, egészen elképesztő módon lédús volt minden karika és az aszalt parival és a mozzarellával együtt nálam a legkomolyabb zászlóvivőnek számítottak ebben az összeállításban. A töltelék is parádésan működött, a fel-felbukkanó tojáskarikák egy pozitív értelemben vett kis "beteg" felhangot adott az élményhez, miközben a paprika és az olívabogyó is szépen adagolta az újabb és újabb rétegeket az amúgy sem szegényes, rendkívül karakteres ízvilághoz. A bőkezűen adagolt füstölt mozzarelláért is jár az elismerés és hát összességében elmondható, hogy aki imádja a gazdag feltétekben dúskáló sokszínű ízvilágot, annak mindenképp csak ajánlani tudom ezt a pizza bombát. Engem maradéktalanul sikerült meggyőzni!  

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6014053346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása