Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mag Kert - a BBQ színtér legifjabb üdvöskéje

Minőségi húsok, köret specialitások, kellemes környezet

2018. június 27. - Csabi Konyhája

Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a barbecue helyek száma és népszerűsége idehaza a fővárosban és vidéken egyaránt. Egy abszolút szerethető műfaj, amiben az alapanyagok minőségén túl fontos a szakmai tudás, hozzáértés is és talán pont emiatt sem feltétlenül könnyű eldöntenie az embernek, hogy hova is menjen, ha egy jó BBQ lakomára vágyna nagy hirtelenjében. Még csak néhány hete nyitotta meg kapuit Kelenföldön a Mag Kert, a hivatalos megnyitó például csak most pénteken lesz, és az ott sütögető Lehel Márk (Mike) neve számomra már előzetesen garancia volt a minőségre és az érdekes, üdítő megoldásokra. 

dsc05244.JPG

A helyszín talán nem a legszokványosabb, de ez nem is baj, hiszen azért nem elérhetetlen távolságban található, ami üdítőnek is nevezhető, hiszen a nagy nyüzsgéstől kicsit távolabb, rendkívül szimpatikus és nagy kerthelyiséggel megfejelt környezetben lehet eltölteni az időt. Ital fronton kézműves sörök is helyet kaptak a kínálatban, a belső kialakítás pedig némi barokkos felhanggal okoz kellemes látványt a szemnek. A korábban már említett kertben kapott helyett az offset smoker, amiben folyamatosan sülnek a finomabbnál finomabb falatok. A kínálat folyamatosan változik, de az biztos, hogy csirke, sertés és marha minden esetben választható opció ilyen vagy olyan formában. Ha valami elfogy, akkor bizony meg kell várni, mire az új sütés elkészül. Ilyen ez a barbecue-zás.

Köretek terén is a maximalizmus és a vérbeli kézművesség a jellemző. Mindig illúzióromboló számomra, ha egy nagy gonddal elkészített hús mellé egy kazal béna mirelit krumplit adnak, itt ezt sikeresen elkerülték. Helyette kapunk egy olyan, frissen, marhazsíron készített finoman fűszerezett parázsburgonyát, hogy engem már egy ilyen "apróság" is azonnal mosolyra késztet. A petrezselyemzölddel megbolondított káposztasaláta abszolút top kategória, pedig én aztán tényleg ritkán mondok ilyet. Nincsenek kiugró ízek, inkább egységesen és finom egyensúlyban dolgoznak együtt az összetevők, remek harmóniát alkotva. Nagy kedvencem a savanyított hagyma, amivel eddig nem sok helyen találkoztam még, így természetesen kitörő lelkesedéssel üdvözöltem ezt is. Pékáruk terén még folyik a tesztelés (szerk.: időközben már meglett a győztes!) , így az most nekem kimaradt.

Na de nézzük a főszereplőket, a húsokat! A csirke nem épp a BBQ zászlóvivő húsfajtája, én talán még eddig nem is nagyon kóstoltam, de jelen esetben a lehető legtökéletesebbre sikeredett a megvalósítás. A hús puha, omlós, kellemes füstösség jellemzi az ízvilágot és a fehérmártás egy olyan hatalmas pluszt ad az egészhez, amire egyáltalán nem voltam felkészülve. Inkább savanykás, ami nem kicsit meglepett, ugyanakkor tökéletes egységet alkot a hússal. A pulled beef is hozta az ilyenkor elvárt kötelező élményt, a házi készítésű barackos BBQ szósz pedig fel is tette az i-re a pontot. Első ránézésre először gyanútlanul azt hittem, hogy hát ez a fél fogamra se lesz elég, ugyanakkor az utolsó falatok elfogyasztása után elégedetten és jóllakottan dőltem hátra. Olyan ízorgiát kaptam ettől a válogatástól, hogy még órákkal később is elégedetten csettintettem egyet. 

Kíváncsian várom milyen ételkülönlegességek kerülnek fel a jövőben az étlapra és lehetőségemhez képest igyekszek majd visszatérni, mivel mind a koncepció, mind a megvalósítás és maga a környezet is újrázásra sarkall. Egyébként nagyobb létszámban is érdemes ide tervezni, ittjártam másnapján például egy 60 fős születésnapi partit rendeztek itt, szóval aki egy privát BBQ partit szeretne kellemes környezetben kiváló ételekkel, érdemes felvennie a kapcsolatot a Mag Kerttel és egészen biztos, hogy ebből csakis valami félelmetesen emlékezetes esemény sül ki.

dsc05225.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6614067917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása