Igazság szerint a véletlen szülte ezt a receptet, és amikor először készítettem el, annyira nem voltak nagy elvárásaim előzetesen, hogy nem is gondoltam, cikket szeretnék belőle majd csinálni, így nem is dokumentáltam az eseményeket. Aztán leültem az asztalhoz és nekikezdtem a falatozásnak és még a könnyem is majdnem kicsordult, egyrészt a fantasztikus ízélménytől, másrészt pedig mert a cikk így váratott magára egy keveset...
Mivel párom gluténérzékeny, így egy nagy zacskó fagyasztott tenger gyümölcseiből kiválogattam a surimi darabkákat, ami 30dkg volt összesen. Rövid gondolkodás után úgy voltam vele, hogy nem akarok én ezzel sokat bajlódni, valami nagyon egyszerűt fogok csinálni belőle, félig-meddig otthon talált dolgokból. Bár nem emlékszem már pontosan, de szerintem az első alkalommal a felhevített olívaolajra először csak a felkarikázott póréhagymát (25dkg) dobtam és puhára pároltam, most viszont hanyagul a felkockázott paradicsommal (28dkg) együtt landolt a lábasban. Az eltérő metódussal kapcsolatban azért vagyok biztos, mert most kissé roppanós maradt még a hagyma, ami engem mondjuk nem zavart, de aki ezt elkerülné, először csak a hagymával dolgozzon. Szóval szokás szerint sóztam és gazdagon borsoztam frissen őrült tarkaborssal a zöldségeket, majd kb. 8 perc aktív kevergetést követően két gerezd duci fokhagymát is reszeltem rá és további 1-2 perc kevergetés után jöhetett a surimi! Kb. 4 perc elteltével felöntöttem egy kis doboz tejszínnel (10%, 200ml), 2 percen keresztül rotyogtattam, újraborsoztam, végezetül pedig elkevertem az időközben kifőzött 15dkg rizzsel is.
Ennyi az egész! Igen ám, de itt jön a svédcsavar! A Sárréti Chilifarm egyik kiváló termékével a levendulás chili szósszal sokáig nem nagyon tudtam mit kezdeni. Mármint nagyon finom még magában nyalogatva is, haha, de nem igazán jöttem rá, hogy milyen ételhez is passzolna leginkább. Aztán Sass Dani, a szósz kitalálója ajánlotta, hogy halakhoz mindenképp próbáljam ki. Azóta be is vált például rántott halhoz is, de hogy amilyen őrült ízkatarzist ebben a környezetben okozott, na arra egyáltalán nem voltam felkészülve! Ismét egy frenetikus étel született a gyorsan, brutálisan finomat kategóriában. (3 adag)