Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti

Egyszerű és gyors tésztaétel, amit friss korianderrel, esetleg némi chilivel lehet igazán különlegessé tenni

2018. augusztus 13. - Csabi Konyhája

Még év elején készítettem egy igencsak emlékezetes tenger gyümölcsei levest és már akkor elhatároztam, hogy előbb-utóbb meg fogom csinálni a tésztás verzióját is, aminek nemrégiben érkezett el az ideje. Különösebben nem bonyolítottam túl a dolgokat, a végeredményről pedig elmondható, hogy ez a recept egy kiváló példája annak, hogy hogyan csináljunk egyszerűen egy jó kis belevaló, extrém felhangokkal felvértezett tengeri herkentyűs tésztát.

dsc05506.JPG

Kezdésként felhevítettem némi olívaolajat, majd 4 duci gerezd reszelt fokhagymát dobtam rá és 1-2 percig kevergettem. Ekkor már jöhetett is a fagyasztott tenger gyümölcsei mix (70dkg), az egymáshoz fagyott darabokat pedig könnyűszerrel szétválasztottam fakanál segítségével, közben pedig sóztam és borsoztam. Fedő alatt rotyogtattam, időnként megkavartam, 10 perc elteltével pedig 2dl tejszínt (10%) is öntöttem hozzá és ismét sóztam, borsoztam. Újabb 10 perc elteltével 2cl citrom levével és szintén 2cl mézes almaecettel is meglocsoltam illetve ekkor került a lábasba az apróra vágott friss koriander (15g) és bazsalikom (5g) is, 5 perccel később pedig késznek nyilvánítottam az alapom.

dsc05494.JPG

A közben kifőtt spagetti tésztával (500g) jó alaposan elkevertem és már lehetett is tálalni. Egészen hihetetlen módon pillanatok alatt szinte minden szaftot fel is szívott a tészta, de én akkor is jobban szeretem, amikor minden jó alaposan össze van kutyulva. Ezúttal nem született egy eget rengető ízorgia, a fentebb említett leves jobban sikerült, de azért ezzel a tésztaétellel se volt gond. Ahogy az mostanában többször bebizonyosodott halételek esetében, ehhez is nagyon jól passzolt a Sárréti Chilifarm levendulás chiliszósza. (4 adag)

dsc05508.JPG

dsc05503.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8514171659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.08.14. 11:04:05

Egyszerű, de nagyszerű!
süti beállítások módosítása