Ebben a nagy hőségben valami egyszerűre, gyorsan elkészíthetőre vágytam és bár én nem igazán adok arra, hogy ilyenkor kerülni érdemes a nehéz, zsíros ételeket, de most tényleg valami könnyedebbre voltam kiéhezve mégis. Mivel a karalábé amúgy is nagy kedvenc, hamar megszületett az elhatározás, csirkével és némi ázsiai beütéssel megfejelve a dolgokat.
Némi felhevített olívaolajon megdinszteltem az apróra kockázott lilahagymát (24dkg) és a felkarikázott póréhagymát (24dkg) és csupán sóztam és borsoztam, valamint egy csapott teáskanálnyi koriandermagot is a hagymák után küldtem. Kb. 8 perccel később jöhetett a reszelt fokhagyma (4 duci gerezd) és egy teáskanálnyi őrölt gyömbér is, majd 1-2 perc kevergetés után a felkockázott csirke felsőcomb is a lábasban landolt. Most valahogy nem éreztem be a csirkemellet, ezért döntöttem az egyébként szerintem ízesebb és némileg szaftosabb comb mellett. Fehéredésig pirítottam, majd a felkockázott karalábét (65dkg) is a lábasba borítottam. Felöntöttem egy liter vízzel és 1-1 csapott teáskanállal fűszereztem a következőkből: cayenne, római kömény, kurkuma. Forrást követően csökkentett hőfokon, lefedve rotyogtattam negyed órán keresztül, majd újrasóztam és fél citrom kifacsart levét és egy evőkanálnyi szójaszószt is hozzáöntöttem. Öt perccel később egy csokornyi apróra vágott petrezselymet is a leveshez adtam és még negyed órán keresztül rotyogtattam. Az időközben kifőtt rizstésztával (20dkg) jó alaposan összekevertem és már lehetett is tálalni a finom kis leveskét! :)
Az előzetesen remélt mennyei ízvilágot sikerült összehozni, a koriander nagyon jó kis pluszt adott az egész ízvilághoz, miközben kellemesen csípős is lett a leves. A tálalást követően némi szójaszósszal való frissen locsolás határozottan jót tesz az ízvilágnak. (5 adag)