Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Csirkés krumplipüré golyók

Van vele macera bőven, de egy próbát azért megér

2018. szeptember 05. - Csabi Konyhája

Szerintem ma már nincs olyan ember, aki ne látott volna életében legalább egy olyan receptvideót, amiben szűk egy percben végigkövethetjük a főzési/sütési folyamatát egy fantasztikus ételnek. Én magam is próbálkoztam már 1-2 ilyen recept rekonstruálásával több-kevesebb sikerrel, haha, és valahogy a jelen cikk címszereplőjével kapcsolatban is erős kételyeim voltak előzetesen, miközben a videó alapján azt is gondolhatná az ember, hogy mi sem egyszerűbb ezeknél a csirkés golyóknál...

dsc05626.JPG

1.5 kg meghámozott és felkocázott krumplit feltettem főni sós vízben és közben szépen előkészítettem a csirkés alap összetevőit, majd neki is láttam a főzésnek. 0.5 kg apróra kockázott vöröshagyma dinsztelésével kezdtem ami alá némi olívaolajat öntöttem, sóztam, borsoztam. 10 perc elteltével 3 nagyobb gerezd fokhagyma következett a sorban, reszelt állapotban. Durván egy percnyi kevergetést követően jöhetett az apróra kockázott kápia paprika (20dkg), ekkor meghintettem 1tk őrölt édes pirospaprikával is, illetve felöntöttem fél deci vízzel ezt az alapomat és 5 percig rotyogtattam. Ekkor jöhetett a kisebb darabokra vágott 1kg csirkecomb, amit jó alaposan összekevertem a hagymás alappal, ismételten sóztam és borsoztam, illetve ekkor még 1-1tk őrölt köménnyel és füstölt cayenne-el is meghintettem. 20 perc alatt készre főtt ez a rendkívül ínycsiklandozó illatú és dögösen mutató csirkés alap, aminek elég bő szaftja lett, így azt inkább le is szűrtem.

Az időközben megfőtt krumplit összetörtem, sóztam, borsoztam és 1tk őrölt cayenne-nel is megszórtam, majd alaposan összekevertem. Vártam, hogy kicsit hűljön a két szakanyag, majd nekikezdtem a gombócolásnak. A tenyeremben szépen kilapítottam a krumplipürét, aminek közepére halmoztam a csirkés alapból, majd némi reszelt sajttal koronáztam meg, mielőbb gombóccá formáztam volna. Nekem 10 labdát sikerült így készítenem és egy kb. két személyre való csirkés alap maradt, amit végül rizzsel és a leszűrt szafttal elkeverve egy elég durván menő egytálétel született. Na, de visszatérve a gombócokhoz: előbb 3 felvert tojásban fürdettem meg, majd szezámmagban forgattam meg mielőtt forró olajban kisütöttem ezeket labdákat. A recept szerint zsemlemorzsával kellett volna csinálni, de ez abszolút ízlés dolga. Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul, de néhány perc sütés után kezdett teljesen szétmálni a labda, ahogy arra egyébként előzetesen tökéletesen fel voltam készülve. Így aztán nem igazán sikerült olyan szuperül a végeredmény mint a videóban. Amúgy ízre tök rendben volt a dolog, de nekem összességében túl macerásnak tűnt az elkészítés, nem hiszem, hogy még egyszer vállalkoznék rá, haha. Tetszés szerint valamilyen mártást is lehet persze adagolni mellé, mi jelen esetben BBQ szósszal löttyintettük még meg. Két ilyen labdával egyébként elég jól lehet ám lakni.

dsc05628.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5914219993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása