Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Viharsarki húsimádat - 2. Grebb-Kígyós BBQ Party

Hatalmas zabálás családias hangulatban

2018. október 13. - Csabi Konyhája

A BBQ már hazánkban sem számít feltétlenül újdonságnak, de vidéken még mindig erősen feljövőben van és még mindig vannak emberek, akik csak ismerkednek a műfajjal, illetve nem mindenki van még teljesen tisztában a műfajjal és bizony van még mit dolgozni azon, hogy mindenki képbe kerüljön. De nincs is ezzel semmi baj. Ugyanakkor nem kell ezt feltétlenül túldimenzionálni sem, de azért persze valahol szomorú látni, hogy ahogy a burgerezőknél, úgy a chili termesztőknél és a a BBQ-soknál is megy az egymás ekézése és az irigykedés 1-2 példamutató kivételtől eltekintve. Jelen esetben teljesen példaértékű, ahogy egy helyi burgerező, nevezetesen a Grebb és az újkígyósi kis chilimanufaktúra, a Kígyóscsili összefogásából már második alkalommal kerül megrendezésre egy hamisítatlan barbecue est Békés városában. Az elsőről sajnos lemaradtam, de a második felvonásra sikerült úgy intéznem a dolgokat, hogy én is megjelenjek.

dsc05869.JPG

dsc05853.JPGEzúttal új helyszínen, a Frédi Béni Kocsmájában folytak a munkálatok, ami hangulatos és méretes kerthelyiségével, és tágas belső terével a lehető legopcionálisabb helyszín és szinte azonnal további események megrendezéséért kiáltott. 18:00-ra volt meghirdetve a kezdés, de végül 19:00 magasságában sikerült megkezdeni az igencsak pofás és bőséges tálak porciózását. Időközben sikerült megismerkednem és szinte azonnal összekomáznom Krisztiánnal is a Kígyóscsili atyjával, illetve az est BBQ urával. Kaptam kóstolót egy mennyei Moruga kolbászból és a legerősebb chili szószát is sikerült megkóstolnom, aminek köszönhetően hosszú percekig parázslott a nyelvem és könnybe lábadt szemekkel köszöntem meg az élményt. Enyhítésképpen kaptam előkóstolót a BBQ hagymás babból, ami inkább az édeskés ízvilágot képviselte szalonna darabkákkal, jó sok hagymával és egy igazán mennyei ízvilággal. Felkészületlenül ért ez a gasztro sokk!

dsc05849.JPG

Ahol tudtam, segítettem én magam is, közben pedig szépen végigkóstoltam a menüt, haha. Az oldalas nem lett túlgondolva, csupán só és bors díszítette és ennyi pontosan elég is volt. Az elképesztően finom, szaftos, és a csontról lényegében magától leomló húsdarabok falatozását lényegében lehetetlen volt abbahagyni. A tál másik főszereplője a békési kolbász volt, ami megint csak olyan extra ízt kapott a szmókerben eltöltött idő alatt és a folyamatos whiskys-almaleves fürdőtől, hogy az valami döbbenet. A korábban már említett és egekbe magasztalt babos csodán kívül a Grebb-féle káposztasaláta járt még köretként valamint egy sajnos felemásra sikeredett sült krumpli, ami kicsit a körülmények áldozata lett, mert valahogy sehogy se akart megsülni időben. Még kenyeret is ehetett mindenki kedve szerint a tál mellé, aki így tett, az tuti hogy azonnali kajakómával nézett szembe és az éjszakát is forgolódással töltötte alvás helyett, haha. 

Jó volt látni az érdeklődést az embereken, valamint Krisztián hozzáállása is csillagos ötösre vizsgázott. Külön tetszett, hogy elmondása szerint még csak nemrég kezdett bele a BBQ műfajba és tudja jól, hogy van még hova fejlődnie, ami egyébként az élet minden területén egy nagyon dicséretes hozzáállás. Lelkesedésben, kreativitásban, a belefektetett munkában és kitartásban mindenesetre nincs hiány! Végig felhőtlen baráti hangulat jellemezte az estét, hatalmas adagokkal és mennyei ízekkel, fröccsenő zsírral és degeszre tömött bendőkkel, a résztvevők és a szervezők részéről pedig egyaránt fültől fülig érő mosollyal. Várjuk a folytatást!  

dsc05868.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1014298713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása