Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #148 - Grand Kakas, Budapest

2018. december 27. - Csabi Konyhája

Elég régóta, igazából a valamivel több, mint két évvel ezelőtti nyitása óta szemeztem már a Nagykörúton található Grand Kakassal, aminek felmenő egységeivel már jó ismertséget ápoltam előzetesen és a legifjabb Kakas étlapja már elsőre is igen szimpatikus volt számomra, noha némi fenntartással és nem kevés félelemmel dédelgettem látogatási tervemet. Aztán most nemrégiben úgy alakult, hogy egy baráti sörözés keretein belül sikerült a tervet valóra váltani és egy jópofa serital mellé megnéztük, hogy milyen itt a kaja helyzet.

dsc06145.JPG

Kezdjük rögtön az első benyomással, ami rendkívül megnyerőnek bizonyult. Kellemes belső kialakítás, kedves fogadtatás és informatív személyzet a pult mögött, nem is kell ennél több. Ezt csak azért emelem ki, mert azért nem mindenhol ez az alap. Mivel a pult mellett foglaltunk helyet, így könnyűszerrel beláttunk a konyhára és nyomon tudtuk követni az elkészülési folyamatot és bizony hamar tovaszállt minden kezdeti félelmem, hiszen rendkívüli precizitással és jól láthatóan maximális odafigyeléssel készültek az összeállítások. Az 1690 forintos ár korrektnek mondható, főleg, hogy ebbe már az alapértelmezés szerint járó sültkrumpli is benne van. Ránézésre kicsit felemás érzésekkel fogadtam az asztalunkhoz érkező tálakat, hiszen méretre és kinézetre is egy rendkívül alap burger köszönt vissza rám, de azért bíztam a jó ízélményben. Először a krumplit kóstoltam, ami abszolút jelesre vizsgázott, külön pacsi jár a kellemesen ütős fűszerezésért. Kértünk egy adag fűszeres ketchupot is, ami egy borzasztó erős keveret, komoly meglepetést okozva és egy tökéletes párost alkotva a krumplival.  

A burger mondjuk nem túl méretes, de egyébként egy rendkívül pozitív csalódásként tudnám jellemezni az egészet. Arra legmerészebb álmaimban sem számítottam, hogy kérdezés nélkül, alapból mediumra sütik a húst, gyönyörű rózsaszín csík ékeskedett a húspogácsa közepén. Ugyan kicsit vékonyka volt, de ettől függetlenül jól teljesített. Zöldség fronton jégsaláta, paradicsom és nyers lilahagyma kapott helyet, a kihagyhatatlan sajton kívül pedig mi magunk választhatunk 3 különböző szósz közül. Mi a fűszeres tejföl mellett döntöttünk, ami bizony kiváló választásnak bizonyult. Ugyan elsőre nem gondoltam volna, de bizony az utolsó falatok elfogyasztását követően egy kellemes jóllakottság lett úrrá rajtunk. Asztaltársaságunkhoz még egy hot dog is érkezett, ami szintén nagyon gusztusosan nézett ki és állítólag az is nagyon finom volt. Mindent összevetve tehát egy nagyon jó kis alternatíva a Grand Kakas, ha valaki egy központi helyen szeretne meginni néhány sört és esetleg harapni valami finomat előtte, közben, vagy utána.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2114471776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása