Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #156 - McArthurs Pub, Lenzburg (Svájc)

Ír burger egy svájci kocsmában, borsos áron.

2019. április 30. - Csabi Konyhája

A még jelenleg is zajló európai turnénk alatt történt az eset, hogy a lenzburgi, svájci állomásra érkezve bizony még sok idő volt a klub nyitásáig, pedig már jócskán belecsúsztunk a délutánba, így aztán elindultunk valami harapnivaló után kutatva. Végül egy igen szimpatikus ír kocsmában, a McArthurs Pubban kötöttünk ki, pofás kiülős résszel és a minden elemében klasszikus szigetországra emlékeztető belső kialakítással.

img_1377.JPG

Igazából nem is vacakoltunk sokat, mindannyian a ház egyetlen burgerét kértük dupla sajttal és baconnel. Ránézésre igencsak szimpatikus összeállítások érkeztek az asztalunkhoz, de már első olvasatra is kecsegtetőnek tűnt a hely nevét viselő hamburger. 125g marha húspogácsa, cheddar sajt, csemegeuborka, koktél szósz került a zsemlébe, köretként pedig némi saláta válogatás és sültkrumpli érkezett. Kezdjük is visszafelé az elemzést!

A sültkrumpli nagyon menő volt, semmi gagyizás, ízre és állagra is hibátlan, ráadásul remekül fűszerezett. A jégsalátából, paradicsomból és kígyóuborka szeletekből álló saláta mix is jól teljesített, ráadásul kapott egy jó kis szószos locsolást is.  A burger ránézésre nem tűnt túl nagy eresztésnek, ennek ellenére például a zsemlét egy meglepően jó darabnak nevezném, aminek nagyon jól állt a ropogósság. A szósz nagyon jól működött, a dupla sajt és a bacon pedig hozta a kötelezőt. A húst nem igazán tudtam hova tenni, mert egyrészt hiányoltam a klasszikus marha ízt, másrészt pedig egy kissé furcsa fasírtos jellege volt a pogácsának ízre és állagra is. Kár volt érte, de ettől függetlenül is egy korrekt kis összeállításnak nevezném, ráadásul a falatozás végére egy igencsak kellemes jóllakottság lett úrrá mindannyiunkon.

Az már mondjuk más tészta, hogy a végösszeg láttán azért eléggé kikerekedett a szemünk, még ha fel is voltunk készülve, hogy olcsó egész biztosan nem lesz a kései ebédünk. A 3 burgerért és a mellé kért 3 kóláért összesen írd és mondd: 23000 forintot fizettünk átszámítva. Ugyan nehéz ilyenkor reálisan nézni az ár/érték arányt, de az is biztos, hogy ez a burgerezés leginkább az ára miatt marad emlékezetes.  

img_1384.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9614782568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2019.05.03. 16:44:23

Mivel HUF-ban számolsz, gyanítom, nem Svájcban élsz. Svácjban, ha levegőt veszel, 10 CHF.
3 kóla 12 CHF, 20 CHF/burger, ha nem mekizel, tök általános. Itt ennyibe kerül a cucc.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2019.05.07. 15:26:30

@Lex D'Arquebus: igazából a könnyebb értelmezhetőség végett írtam HUF-ban az árat, meg úgy kicsit sokkolóbb is, haha. de írtam is, hogy nyilván magyar szemmel nehéz ár/érték arányt számolni, de azt vágom, hogy ott ez a realitás. és tényleg nem kint élek. :) köszi a kommentet!

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2019.05.07. 17:19:51

@Csabi Konyhája: Igazából itt ez van. Még azt se mondom, hogy sok volt, teljesen átlagos ár.
Egy pizza 20 CHF, szóval lehet ehhez mérni. :D
süti beállítások módosítása