Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Grillkolbászos-paradicsomos tészta

Egy jó kis olaszos étel a grillparti másnapjára

2019. július 26. - Csabi Konyhája

Lehet hogy sokaknál fel sem merülhet az, hogy esetleg marad valami egy grillezés után, de miért is ne fordulhatna elő, hogy akár a vendégek által hozott áruk sokaságából végül a hűtőben ragad néhány csomaggal mondjuk grillkolbászból és éppen nem tervezünk a közeljövőben egy újabb partit összehozni? Valahogy egy ehhez hasonló szituáció adta az alapötletet a következő recepthez is, a végeredmény pedig még engem is meglepett.

dsc07196.JPG

Kezdésként egy evőkanálnyi olvasztott sült zsíron megpirítottam egy csomag (ez nálam 350g volt) felkarikázott grillkolbászt. Hogy milyen húsból, milyen ízesítést használunk, az abszolút ízlés dolga, illetve ha már a grillpartin megsütöttük a kolbászt, akkor ezt a lépést megspórolhatjuk. Én körülbelül 10 percig pirítottam a kolbász darabkákat, amiket aztán kiszedtem egy külön tálba, majd a visszamaradt zsiradékra dobtam 2 fej apróra kockázott vöröshagymát (400g) és a nálam ilyenkor szokásos 10 perces üvegesre pirítás következett, miközben sóztam és frissen őrölt tarkaborssal fűszereztem. Ezután jöhetett 1tk őrölt édes pirospaprika, amivel jól elkevertem a hagymás alapot és még 4 gerezd fokhagymát is reszeltem rá, 1-2 perces kevergetést, pirítást követően került 4db kisebb kockákra vágott kápia paprika (400g) is a lábasba. Tíz perc elteltével két konzervnyi kockázott, hámozott paradicsom (2x400g) is csatlakozott az alaphoz, némi chili szószt is löttyintettem ekkor még pluszba, de csak óvatosan, újabb sózás és borsozás mellett pedig egy púpos teáskanálnyi provance-i fűszerkeverékkel is megszórtam. Egy rottyanást követően a grillkolbászt is csatába küldtem, majd fedő alatt, csökkentett hőfokon 10 perces rotyogtatással fejeztem be a műveletek sorát időnként megkeverve, egyszer újrasózva.

Közben kifőztem egy zacskónyi (500g) tésztát is. Ez megint ízlés dolga, én most fettuccine tésztát használtam. Végül jó alaposan összekevertem a tésztát a paradicsomos alappal, tálalásnál pedig még frissen őrölt tarkaborssal fűszereztem, valamint valamilyen jó kis keménysajtot ajánlok még hozzá, frissen reszelve. Egy igazán olaszos, a grillkolbásznak köszönhetően pedig igen izgalmas, pikáns ízvilágú tésztaétel született, kellemesen csípős felhangokkal. (6 adag)

dsc07195.JPG

dsc07197.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5714980240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása