Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burning Angel Chili - Csallóköz ereje

Amikor nem csak az erő, de az ellenállhatatlan finomság is kellő hangsúlyt kap

2019. július 30. - Csabi Konyhája

A Burning Angel Chili manufaktúra székhelye a szlovákiai Nagymegyer kis városkájában található, ami egyébként igen közel van a magyar határhoz és a legutóbbi, a Chili House-ban tartott Csabi Konyhája Burger Party keretein belül sikerült megismerkednem nem csak magával a márkával, de a különböző szószokkal és Varga Gabriellel, aki egy jópofa kis kóstoló standdal képviseltette magát az eseményen. A Burning Angel Chili sok hazai chilifesztiválon is megfordul, úgyhogy egész biztos, hogy sokaknak ismerősen cseng már a név, én pedig egy gyors kóstolónak köszönhetően hamar rajongójává váltam a teljes kínálatnak, ami egy részét jelen cikkben igyekszek most bemutatni. 

dsc07138.JPG

Külön az eseményre készült egy szósz, ami nem lett túlzottan erős, inkább csak finoman csípős, szuper állaggal és gyönyörű szép piros színnel. Erősségi faktor tekintetében gyengébbtől kezdve a sort van itt egy jó kis Tiny Monster névre hallgató zöld csoda, ami egy jalapeno-s, zelleres őrület, megint csak mérsékelt erővel, viszont annál finomabb ízzel és gyönyörű szép zöld színnel. Megfigyeltem már, hogy általában nekem a sárga chiliszószok a nagy kedvenceim, így aztán jamaican yellow chili és trinidad moruga scorpio kombójával operáló Holy Shit is azonnal meggyőzött, ráadásul nagyon finom is egy határozottan kellemes erő faktorral! A 2017-ben The World Hot Sauce AwardsUltra Hot győztese, a Mr. T cayenne-nel és carolina reaperrel támad, instant favorit, mélyvörös gyönyörűség és itt már azért komolyodik az erő mértéke is!

chili1.jpg

A jelen elemzett szószok legerősebbike a Fever szintén sárga színnel és egyik kedvenc chilimmel, a habaneroval operál trinidad moruga skorpióval megfejelve, na ez már tényleg erős, egy igazán ütős cucc, de még mindig egy kulturált szinten. Az idei 5th Annual The World Hot Sauce Awards – Indian Style kategóriában pedig bronzérmes is lett. És itt tényleg kiemelném azt, hogy egyik szósz sem agyatlanul erős, cserébe mindegyik rettentően finom, így viszont könnyen fennáll annak a veszélye, hogy egy ilyen kis üvegcse nagyon gyorsan elfogy, haha. Kaptam még akkor nem végleges stádiumban lévő két szószból is 1-1 üveggel, az egyik egy borzasztó finom kaktuszos, savanykás zöld szósz, a másik pedig egy megint csak jó erős, boros őrület. Sűrűbb, krémesebb kategóriában megismerkedtem a The BBQ Union termékkel, ami kellemesen csípős, rendkívül finom, ízletes, ízgazdag csoda. A Killer Tomatoes kissé kocsonyásabb állagú rendkívül sűrű paradicsom szósz mérsékelten csípős, ízre pedig megint csak egy ellenállhatatlan szakanyag. Nem véletlenül lett a 5th Annual The World Hot Sauce AwardsJam&Jelly kategóriában ezüstérmes. 

chili2.jpg

Mindent összevetve tehát elmondható, hogy egy új kedvencet avattam chiliszószok terén, hiszen minden nemében rendkívül szimpatikus a Burning Angel, a termékeik pedig kivétel nélkül megnyertek maguknak. Tegyetek ti is egy próbát, a csalódás kizárt! Végezetül pedig a megszokott kronológiától eltérően álljon itt a saját bemutatkozójukból egy kis lényegi kiemelés:

dsc07117.JPG

A Csallóközi Burning Angel jelenleg Szlovákia egyetlen világbajnok chiliszósz készítője. Ez évben három versenyről sikerült elhozni három második és egy harmadik helyezést. Az egyik ezüst érmes az édesanyám receptje alapján készült paradicsomdzsem.
Saját magunk által termelt chilikből, paradicsomból és zöldségekből készítjük a szószainkat. Ennek ékes példája a Holy Shit szószhoz felhasznált egzotikus hurmikaki is Nagymegyeren termett a rokonságban. A szószainkhoz tartósítószereket nem használunk és vegánmentesek – egyetlen vegánt se dolgoztunk bele. A nagyon enyhe, gyerekbarát szószoktól kezdve a még épp elviselhető csípősségű fűszerezett szószokon keresztül igyekszünk kielégíteni az igényeket.
A mexikói stílust ötvöztük a hazai ízvilággal, így alakult ki az arculatunk. Célunk, hogy a szószaink felhasználásával az emberek érezzék az ételt, a fűszereket és a csípősséget is – egy ínyenc/gourmet élményt kapjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9214982468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása