Korábban alkottam már valami hasonlót, ez csak később jutott eszembe, de nincs is ezzel semmi baj, mert hát ha valami igazán jó, azt a végtelenségig lehet variálni. Az alapkoncepció ugyan erősen hasonló, jelen esetben egy adag jó kis házikolbász adja meg az igazi különlegességét ennek az elvadult túrós tészta kombinációnak.
Első körben egy villával kicsit összetörtem egy csomag túrót (450g) majd jó alaposan elkevertem egy nagy pohár tejföllel (450g), sóztam és fél csokor friss kaporral is elkevertem, amit előzetesen apróra vágtam.
Ezután egy serpenyőben felolvasztottam egy evőkanálnyi sült zsírt majd szép pirosra pirítottam 20dkg felkockázott füstölt kolozsvári szalonnát (6 perc) majd két duci fokhagymát (20g) hozzádobtam reszelve és egy egyperces kavargatást követően a kolbászkarikák (15dkg) is csatlakoztak az alaphoz. Körülbelül két perc alatt szépen lepirult a kolbász is, így késznek nyilvánítottam ezt a nagyon menő szalonnás szakanyagot. Közben megfőtt az 500g tészta is, én pennét választottam, de persze ez ízlés szerint variálható, illetve nem szükséges teljesen puhára főzni, hiszen még a sütőben is el fog tölteni egy kis időt. A leszűrt tésztát előbb a kolbászos alappal forgattam össze, majd a tejfölös túróval is jó alaposan elkevertem, végül egy kizsírozott tepsibe öntöttem. A tetejére 20dkg füstölt edami reszelt sajtot szórtam és némi tarkaborsot őröltem még rá és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Illatra és kinézetre is nagyon guszta lett a végeredmény és hát bizony az ízvilágra se lehetett panaszom. A rendkívül hangsúlyos kapros túróval kegyetlen párost alkotott a kolbász és a szalonna miközben a sajt veszettül nyúlt és minden egyes tésztadarabot átjárt a mennyei szaft. Egy igazán ütős, ellenállhatatlan tésztaétel ez, amivel garantált a jóllakottság és a siker! (5 adag)