Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tormás-tejszínes tonhal

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető tésztaétel

2020. július 02. - Csabi Konyhája

Ilyenkor a nagy nyári melegben sokakkal ellentétben engem nem különösebben szoktak taszítani a nehéz, brutális fogások, viszont a konyhában eltöltött időt azért a legnagyobb hőségben én is igyekszek minimalizálni. Így jutott eszembe, hogy csináljak egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető tésztaételt, tonhallal a főszerepben!

dsc08738_1.JPG

Kezdésként egy fej apróra kockázott lilahagymát (20dkg) némi felhevített olajon egy ötperces hőkezelésnek tettem ki folyamatos kavargatás mellett, miközben csupán sóztam és borsoztam. A végén két gerezd fokhagymát (11g) is reszeltem rá és egy perc aktív kavargatást követően már a tonhal következett a sorban. Egy 140g kiszerelésű konzervet használtam, amit mindenestül, olajostul beleborítottam, 3 evőkanál ecetes tormát is hozzáadtam és 2dl tejszínnel is felöntöttem. Jó alaposan elkevertem ezt az ínycsiklandozó alapot és egy rottyanást követően csökkentett hőfokon 1-2 percig kevergettem még, majd félrehúztam. A közben megfőtt tésztával jó alaposan összekevertem, valamint ekkor hozzáadtam még 20g apróra vágott friss petrezselyemzöldet és 10dkg kis mozzarella golyót, amiket előtte félbevágtam. Ismét egy jó alapos átforgatás következett és már el is készült a nagy mű. Tálalásnál még némi tarkaborsot őröltem rá, mielőtt nekikezdtem a falatozásnak. Könnyed, intenzív ám mégis ütős és izgalmas ízvilágú fogás született ismét, ami jól jöhet ha siet az ember és/vagy nincs kedv órákat a tűzhely mellett ácsorogni. (4 adag)

dsc08729_1.JPG

dsc08732_1.JPG

dsc08734_1.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2515977070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása