A múlt havi ananászos-spagettis pizza ugyan első olvasatra sokat ígért, de engem végül annyira nem igazán talált be, ezúttal viszont mondhatni biztosra mentek a Don Pepénél. Egy jó kis fullos CAPRICCIOSA pizza, a jól megszokott Pepés bőkezűség jegyében. A békéscsabai étteremből rendelve már az átvétel pillanatában tudtam, hogy szó szerint egy súlyos összeállítással van dolgom. Lássuk, hogy is sikerült ez az igencsak bőséges feltétezésű pizza csoda!
Természetesen én a húsos verzió mellett döntöttem, ami a következő összetevőket tartalmazza: pizzaparadicsom, fokhagyma, gomba, olívabogyó, articsóka, aszalt paradicsom, koktélparadicsom, csípős pfefferoni paprika, mediterrán sonka, chorizo, mozzarella, bazsalikom (2890.-)
Na itt aztán semmi se lett lespórolva. Igazság szerint minden egyes elemét ki kéne emelnem az összeállításnak, mert minden nagyon jól összedolgozik egymással egy egészen frenetikus összhatást kialakítva. Képekkel lényegében lehetetlen visszaadni azt a gazdagságot, ami ezt a pizzát jellemzi. A gomba, az articsóka, az aszalt paradicsom és a koktélparadicsom és az olajbogyó is nagyon jó érzékkel lett eloszlatva és mindegyik igencsak hangsúlyos szerepet kapott és jól harmonizálnak egymással mind. A csípős paprika jelenléte külön öröm volt számomra de az igazán nagy királyság azért az igencsak bőkezűen adagolt és mesébe illően olvadó vastag sajttakaró volt számomra, a chorizo és a mediterrán sonka pedig megadta azt a bizonyos kötelező pluszt, miközben egy igencsak emberes szaftot is sikerült produkálni így nem mellékesen. Ezúttal tényleg nincs nagyon mit szakérteni a tényeken, miszerint ez egy nagyon sokszínű de mégis egységes, brutálisan finom és kegyetlenül laktató pizza lett, amit én is nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek!