Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #168 - Trófea Grill, Budapest

Sokat ígért, keveset adott

2021. április 14. - Csabi Konyhája

A Trófea Grillt amúgy én nagyon bírom, sok kellemes élményem fűződik több egységükhöz is, illetve az ott elfogyasztott finomságok sokaságához. Jelen cikk írása közben döbbentem rá, hogy korábban, egész pontosan 2014-ben már teszteltem egy sajtos baconös burgert a kínálatból, akkor nem igazán lettem meggyőzve, most viszont úgy adódott, hogy megvendégeltek egy "trófeázásra". Úgy voltam vele, hogy úgyis viszonylag régen burgereztem már és az utóbbi időben rendre belefutottam egy olyan facebook hirdetésbe is, ami szerint a város legjobb hamburgerét kínálja a Trófea, ami természetesen mindig egy igen bátor kijelentés, de gondoltam itt az ideje utánajárni a dolognak!

dsc03191.JPG

Szimpatikus kis dobozban érkezett a menü, ami egy Classic Burger volt, hozzá pedig hasábburgonya. Elsőként a krumplit kóstoltam, szerintem konkrétan semmi nem változott 7 év alatt, ugyanaz a nem túl magas színvonalú és íztelen mirelit krumpli volt. Ami viszont nagyobb sokkot okozott, az szegény hamburger kinézete. Kicsit viharvertnek tűnt és ez a fajta szétesős, túlságosan is könnyű hambizsemle se kifejezetten a kedvencem, ráadásul a hirdetés alapján nem is ilyenre számítottam. A zsemle kalapját megemelve elég sivár látvány fogadott, teljesen értelmezhetetlen volt számomra az a szerencsétlen salátalevél is például és ekkor már tényleg csak az ízekben bízhattam. A félbevágást követően mondjuk azt mindenképp pozitívumként könyveltem el és igencsak meglepett, hogy jól láthatóan a hús közepén egy rózsaszín csík virított, ami azért mindig egy jó jel és kedvemre való dolog. 

Leginkább egy strandos / aluljárós burgerhez tudnám hasonlítani az ilyenkor szokásos alap zöldségekkel és egy teljesen fantáziátlan ketchupos-mustáros szószolással megbolondított összeállítást. A hús igazából nem volt rossz, de azért különösebben jónak se mondanám, inkább olyan semmilyennek. Ennél sokkal többet szerintem nem lehet és nem is kell erről hamburgerről mondani. Az biztos, hogy nagyon könnyű ennél jobbat találni manapság, innen nézve pedig teljesen felesleges egy ilyen hamburgert étlapon tartani, én nem igazán tudom elképzelni azt, hogy valaki ezt kifejezetten szeretné. 1900 forintért pedig lehet ennél jobbat, finomabbat is kapni, így aztán összességében egy egyértelmű csalódás volt ez a burger és senkinek sem tudnám jó szívvel ajánlani.

dsc03194.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9016500368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása