Nem is olyan régen már csináltam banános tarte tatint, akkor meg is fogadtam, hogy el fogom készíteni az almás verzióját is. Úgy voltam vele, hogy ha már belevágok, valamit mindenképp változtatni akarok az alaprecepten és elhatároztam, hogy totálisan megúszósra veszem a figurát és a karamellkészítés lépését is kispórolom a folyamatból, haha.
25g vajjal alaposan kikentem a 28 cm-es tortaformámat majd szépen beterítettem 50g porcukorral. Ezután 60dkg hámozott és szeletelt almával körberaktam majd meglocsoltam 25g olvasztott vajjal, ismét jött egy alapos porcukros szórás (50g) és még 1tk őrölt fahéjjal is meghintettem. Ezután befedtem egy csomag leveles tésztával (275g), a túlnyúló részekkel pedig körberaktam a tortaforma szélét belülről egyfajta kis szegélyt képezve. Villával megszurkáltam a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőbe (légkeveréses funkcióval) 25 percig sütöttem. Ezután a sütőből kivéve gyorsan megfordítottam és ezzel el is készült a tarte tatin!
A felszeletelést követően én csak ajánlani tudom a vaníliai fagyit vagy esetleg a tejszínhabot még hozzá. Igazság szerint hozta a kötelezőt és ízvilágát és állagát tekintve nekem jobban bejött mint a banános verzió. Ha gyorsan akarunk összedobni valami kis pofás desszertet, jól jöhet ez az egyszerű kis recept, de azt is szentül megfogadom, hogy most, miután teljesen kimaxoltam a megúszós verziót, legközelebb rendes házi tésztával is ki fogom próbálni!