Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A legegyszerűbb tarte tatin

Fordított almatorta megúszósan

2021. szeptember 23. - Csabi Konyhája

Nem is olyan régen már csináltam banános tarte tatint, akkor meg is fogadtam, hogy el fogom készíteni az almás verzióját is. Úgy voltam vele, hogy ha már belevágok, valamit mindenképp változtatni akarok az alaprecepten és elhatároztam, hogy totálisan megúszósra veszem a figurát és a karamellkészítés lépését is kispórolom a folyamatból, haha.

dsc03921_1.JPG

25g vajjal alaposan kikentem a 28 cm-es tortaformámat majd szépen beterítettem 50g porcukorral. Ezután 60dkg hámozott és szeletelt almával körberaktam majd meglocsoltam 25g olvasztott vajjal, ismét jött egy alapos porcukros szórás (50g) és még 1tk őrölt fahéjjal is meghintettem. Ezután befedtem egy csomag leveles tésztával (275g), a túlnyúló részekkel pedig körberaktam a tortaforma szélét belülről egyfajta kis szegélyt képezve. Villával megszurkáltam a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőbe (légkeveréses funkcióval) 25 percig sütöttem. Ezután a sütőből kivéve gyorsan megfordítottam és ezzel el is készült a tarte tatin!

A felszeletelést követően én csak ajánlani tudom a vaníliai fagyit vagy esetleg a tejszínhabot még hozzá. Igazság szerint hozta a kötelezőt és ízvilágát és állagát tekintve nekem jobban bejött mint a banános verzió. Ha gyorsan akarunk összedobni valami kis pofás desszertet, jól jöhet ez az egyszerű kis recept, de azt is szentül megfogadom, hogy most, miután teljesen kimaxoltam a megúszós verziót, legközelebb rendes házi tésztával is ki fogom próbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1316669902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2021.09.23. 18:13:18

Nádcukorral finomabb szerintem, mert van egy kis karamellás íze. Egyébként teljesen felesleges cukrot karamellizálni, meg almát előpárolni, mindezt elvégzi a sütő, még a legkeményebb Granny Smith alma esetében is.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2021.09.24. 10:45:43

@Kyria: Fúúú igen, köszi a tippet, nádcukrot amúgy is szeretem! :)
süti beállítások módosítása