Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Márton-napi libaburger a Retro Büfében

Egy igazán különleges burger specialitás

2021. november 12. - Csabi Konyhája

A Retro Büfé nem csak egyik régi kedvencem, hanem a Csabi Konyhája események egyik sikeres és visszatérő helyszíne is, így aztán nem is lehetett kérdéses számomra, hogy meglátogassam Jocit a Márton-napi libaburger apropóján, amit ugyan nem most először készített el, viszont eddig nekem rendre kimaradt, illetve ebben a formában még sosem volt elérhető korábban sem.

dsc04341_1.JPG

A már jól ismert édeskés buci aljára a szokásos zöldségek kerülnek: saláta, lilahagyma, paradicsom, kígyóuborka. Ezután lehet választani, hogy házi lilahagymalekvár vagy szintén házi készítésű igencsak spéci birsalmalekvár kerüljön, én mindenképp ez utóbbit javasolnám mindenkinek. Erre jön a 150g libahúsból készült fűszeres húspogácsa, fehér cheddar ráolvasztva, valamint egy igen tekintélyes, 70g körüli libamáj szelet teszi fel az i-re a pontot. Persze ízlés illetve tetszés szerint lehet itt még szószokkal is variálni, aki szeretné.

dsc04335_1.JPG

dsc04337_1.JPG

img_9165.JPG

Számomra eléggé meggyőző volt ez az összeállítás, egy eléggé dögös libaburger, ami már csak azért is különleges, mert a többséggel ellentétben nem „csupán” libamájjal operál, hanem a húspogácsa is libahúsból készül, amihez emlékezetem szerint korábban még sosem volt szerencsém. A libaméj nélküli összeállítás 2200, a libamájas pedig 3400 forintért elérhető még két napig, azaz még ma és holnap, szerintem érdemes tenni vele egy próbát, aki szeretne egy valóban különleges burger specialitást kipróbálni.

dsc04339_1.JPG

dsc04340.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3416753196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása