Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Pilisvörösvári rétes mustra

Házias, finom ízek édes és sós töltelékkel egyaránt

2022. február 28. - Csabi Konyhája

Egy jó kis pilisvörösvári túra keretein belül a Fő utcán végigsétálva nagyon rápörögtem már, hogy lépten-nyomon rétesekkel hívogattak a különböző kis egységek és végül egy Rotburgeres sörözés és hambizás után levezetésképpen kihagyhatatlan záróakkordnak tűnt egy kis rétes mustra. 

a4973fb9-8e1e-463b-adb3-1b9ebed6de05.jpeg

Végül a Monarchia Rétesház lett a befutó, ahol már első ránézésre is azt éreztem, jó helyen járunk. Édes és sós összeállítások is helyet kaptak a kínálatban, a káposztásért pedig külön járt a pacsi már elöljáróban is. 

d3d66cdf-5e87-4b71-89b3-8ded74d1bda1.jpeg
939c9c8a-9aa7-4a74-a24e-9664d913bdf6.jpeg

Nem volt könnyű a választás, mivel legszívesebben mindet megkóstoltam volna, de végül megelégedtem egy szamócás-túrós, kapros-túrós és káposztás trióval. (390.-)
b963f8a8-635c-4556-a64f-c618406bd496.jpeg
dfe4628e-8312-4a5c-816a-6095f74edd58.jpeg

Nincs nagyon mit ragozni rajta, nagyon jól szerepelt mindegyik. A töltelékek kellő mennyiségben szerepeltek a jó állagú tésztalapok között és az ízvilágra is megadnám az ötöst mindhárom esetben. Külön piros pont jár a kedves kiszolgálásért is. Nem tudom, hogy a többi helyen mi a helyzet, de ezt az egyet bátran ajánlom mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3117765156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2022.03.02. 02:43:50

Nagyon szépek. Ettől függetlenül leírok egy másik módszert. Anyu még tudott hatalmas réteslapot húzni, és nem tudok. A kihúzott lapra került a töltelék, és mikor felgöngyölte, akkor egy tészta, egy töltelék, egy tészta egy töltelék, nem ez a bent az összes töltelék, kívül az összes tészta. Ezt imitálom a bolti lappal. Egy lap, megvajazom, legyen túrós, rápöttyögetek túrót, kicsit ellapítom, közé a lekvár, jöhet a köv. lap, megvajazom, látszik, hogy az előzőn hol volt túró, hol lekvár, kiegyenlítem az eloszlást, aztán mikor elfogynak a lapok, lehet göngyölíteni, tepsi, vajjal és tejföllel megkenni, irány a sütő. MAJDNEM olyan lesz, mint az emlékeimben élő házi rétes.
Ez már csak poén, már nem tudok sokat állni a konyhában, hát egyszerűsítek. „Kockás rétes”. Ugyanez a laponként töltés, csak nem két rúd lesz, hanem egy magasabb téglalap.
Egy érdekes töltelékek. A barátnőm édesanyja ugyanolyan szuper túrós rétest sütött Patakon, mint Anyu Tolna megyében, de ezt a formációt nem ismerte, és még nem találtam embert, aki ismerte volna.
Tejfölbe belekeversz búzadarát, cukrot, vaniliás cukrot, úgy, hogy gyakorlatilag folyós legyen, tehát legyen annyi tejföl, amit elég a búzadarának a megfőléshez a rétesben. Ezt kened a lapokra. Lakótárs, jóban voltunk, levittem egy rudat. telefon, a feleség, hogy ebben nincs is túró. Nincs, ez nem túrós. Egy hónap múlva jött a feleség, hogy mi is volt ez, mert a férje ilyet szeretne. Tény, hogy a dara, ha kihűl, megmerevedik, de fél perc mikró… . Ez a kedvencem.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2022.03.02. 17:34:41

@élhetetlen: wow! jó ötlet, köszi szépen, mindenképp mentem, aztán majd valamikor kipróbálom! köszi!!!
süti beállítások módosítása