Évekkel ezelőtt (te jó ég, már 8 éve!) kifejlesztettem a tökéletes tepsis bundás kenyér receptjét és mivel én azóta se nagyon vagyok a bő olajban sütés híve, gondoltam itt az ideje leporolni a receptet és kicsit újragondolni. A medvehagymát lecseréltem friss korianderre és egy jó kis ázsia fűszerkeveréket állítottam még csatasorba a brutális ízélmény érdekében.
Kikentem sült zsírral egy 35x23cm nagyságú tepsit és szorosan belepakoltam a kisebb darabokra vágott kenyérszeleteket. Egy nagyobb tálban felvertem 5 tojást (M) amibe 1tk füstölt paprikát, 2tk ázsiai fűszerkeveréket és két késhegynyi őrölt habanero chilit szórtam és felvertem. Ezután átkavartam egy nagy doboz (330g) 20%-os tejföllel is majd mehetett bele egy fej apróra kockázott lilahagyma (150g) és 3 gerezd szintén felaprított fokhagyma (8g) és egy csokor egészen apróra vágott friss koriander (20g). Egy jó alapos összekeverést követően pedig még 200g reszelt edami sajttal is összeforgattam a tojásos alapomat majd egyenletesen eloszlattam a kenyérkéken. Végül a tetejét még megszórtam egy teáskanálnyi ázsiai fűszerkeverékkel, majd 200 fokra melegített sütőben (légkeveréssel) 15-20 perc alatt készre süthető ez a csodás egyveleg.
Tálalásnál különböző szószokkal lehet még fokozni az élményt, én most csak némi újhagymával bolondítottam meg. Kiadós és nagyon finom, egyszerű kis fogás ez! (4 adag)