Ebben a szeles hideg időben arra gondoltam itt az ideje valami jó kis krémlevest csinálni, hiszen ebben a műfajban mindig szeretek valami finomat alkotni és persze kanalazni is. Én magam is meglepődve vettem tudomásul a blogomat böngészve, hogy zellerből még nem készítettem korábban krémlevest, úgyhogy ezt a hiányosságot épp ideje volt pótolni.
Kezdésként 1ek felolvasztott kókuszzsíron üvegesre pirítottam egy fej apróra kockázott vöröshagymát (180g), 5 perccel később pedig már a megtisztított és felkockázott zeller (600g) és a meghámozott, kicsumázott és felkockázott körte (300g) is a lábosban landolt. Egy ötperces hőkezelést követően felöntöttem egy liter vízzel (de persze használhatunk alaplevet is, ha van) és 1-1tk sóval, borssal és tárkonnyal fűszereztem, valamint ekkor került a levesbe 3 gerezd reszelt fokhagyma (14g) is. A forrást követően 30 percig rotyogtattam fedő alatt, időnként megkeverve. A végén alaposan leturmixoltam botmixer segítségével és hozzáöntöttem 2dl tejszínt (20%) és meghintettem még 1tk lestyánnal is és még egyszer alaposan átpörgettem a levest botmixerrel. Tálalásnál még füstölt paprikával díszítettem, de persze szabadon gazdagíthatjuk bármilyen levesbetéttel.
Mit is mondhatnék... Krémleves fanatizmusom ismételten az egekbe szállt, hiszen ízre és állagra is egy ellenállhatatlan finomság született, amit konkrétan a végtelenségig tudnék kanalazni, annyira finom. Egy igazi testet és lelket is melengető selymesen krémes és karakteres ízvilágú finomság született. (6 adag)