Személy szerint én nagyon kedvelem a spenótot és mivel a különböző krémelvesek is a kedvenceim közé tartoznak, úgy éreztem itt az ideje, hogy spenótból is elkészítsem a saját kis levesemet. A végeredmény egy jó sűrű és laktató finomság lett.
Két evőkanálnyi felhevített kókuszolajon üvegesre pirítottam egy fej apróra kockázott vöröshagymát (190g), amit csupán sóztam, majd 5 perccel később a felkockázott krumpli (250g) is a lábasban landolt. Felöntöttem 2dl vízzel, valamint fűszereztem 1-1tk borssal és lestyánnal. Egy ötperces rotyogtatást követően az előzetesen felengedett fagyasztott spenótlevelek (450g) is csatlakoztak a hagymás alaphoz 4 gerezd (16g) reszelt fokhagyma társaságában, valamint ekkor egy fél szerecsendiót is reszeltem még a leveshez. Tíz percen keresztül rotyogtattam majd botmixerrel alaposan végigturmixoltam. Hozzáadtam 150g reszelt gouda sajtot és 200ml habtejszínt (30%) és egyet rottyantottam a levesen és ismét átturmixoltam. Tálalásnál főtt tojást ültettem még a tányérba, amit egy kis füstölt paprikával szórtam meg, valamint reszeltem még némi érlelt kemény sajtot is rá. Nekem elég sűrű lett a végeredmény, én mondjuk így szeretem, de persze aki kicsit hígabbat szeretne, akkor lehet, hogy érdemes plusz 1-2dl vízet használni a főzés során. Kenyérrel egy egészen kiadós fogás ez. (3 adag)