Nagy sajttorta rajongóként odáig még nem jutottam, hogy elkészítsem az első saját művemet, de ezzel a mostani sütivel úgy érzem, hogy felsorakoztam a startvonalhoz, hiszen egyfajta "hamis sajttorta" lett a végeredmény. Rendkívül egyszerű ennek a finomságnak az elkészítése, ami garantáltan levesz mindenkit a lábáról.
HOZZÁVALÓK
750g ricotta
4 tojás (M)
130g cukor
100g étcsoki (85%)
30g keményítő
csipet só
1 lime
Egy nagyobb tálban felvertem 4 tojást, amihez egy csipet sót és 130g cukrot is adtam és jó alaposan, habosra kevertem. Ekkor a ricottát is hozzáadtam egy lime reszelt héjával és a felének a levével együtt és szépen egyneműre kevertem. Utolsó lépésként 30g kukoricakeményítőt és 100g apróra vágott étcsokit (85%) is hozzákevertem, majd végül egy kivajazott tortaformába (22cm) öntöttem. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam és 75 perc alatt készre sütöttem.
A felszeleteléssel érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön, én ezt nem bírtam kivárni, így még félig langyosan nekiestem és hát én magam is alig akartam elhinni, hogy mennyire könnyed és finom lett ez a kis süti. Természetesen hűtőbe téve más képet mutat, jobban megszilárdul az egész, én pedig áfonyalekvárral emeltem egy még magasabb szintre az élményt.