Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Amerikai csokis keksz pite

A tésztába mogyoróvaj is kerül, a tetejét pedig áfonyalekvárral koronázzuk meg

2023. április 24. - Csabi Konyhája

Gondolom senkinek se kell bemutatni az amerikai csokis kekszet, nagy kedvenceim közé tartozik nekem is. Tipikusan az a fajta finomság, amiből ha egyszer kibont egy csomaggal az ember, nagyon nehéz abbahagyni. Mivel korábban nagy sikerrel készítettem már házi zabszeletet, arra gondoltam, hogy egy…

Tovább

Csicsriborsós répakrémleves

Kellemesen pikáns és laktató ez a krémes finomság

Korábban már többféleképpen is készítettem répakrémlevest, de most valahogy megint kedvet kaptam hozzá és ezúttal egy teljesen új megközelítéssel álltam neki a főzésnek, a végeredmény pedig egy igazán karakteres, laktató finomság lett.

Tovább

Tunéziai Ramadán vacsora a Sidi Bou Saïd étteremben

Autentikus környezet, csúcsminőségű ételek és egy felejthetetlen gasztronómiai élmény

Alig két hete nyitott meg a Sidi Bou Saïd, az első tunéziai étterem Budapesten, a Népszínház utcában. Ennek kapcsán került megrendezésre egy igencsak nagyszabású sajtóesemény a Ramadán jegyében, amire én is meghívást kaptam és a legnagyobb örömmel és kíváncsisággal vettem részt a a Tunéziai Nemzeti…

Tovább

Leveles tésztás tejbegríz muffin

Ropogós külső és krémes töltelék csodás találkozása

Az utóbbi időben előszeretettel alkotok különféle finomságokat búzadarával a főszerepben (grízes tészta, tejbegrízes rétes), ezúttal pedig szűnni nem akaró muffin fanatizmusomnak köszönhetően egy igencsak különleges desszertet sikerült megalkotnom.

Tovább

Fokhagymás-tejfölös csirke

Egy gyors recept a pörgős hétköznapokra

Én eleve a gyors, praktikus receptek híve vagyok, de ezúttal egy extrém rövid idő alatt összedobható ételt ajánlok, ami előkészületekkel együtt fél óra alatt simán elkészül! A végeredmény viszont mégis különleges és finom, úgyhogy ha idő szűkében van az ember, jól jöhet egy ilyen recept.

Tovább
süti beállítások módosítása