Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

BLOCK HOUSE, Berlin

Parádés fogások steak, hamburger és desszert fronton egyaránt

2024. április 24. - Csabi Konyhája

A Block House étteremlánc Hamburgból indult 1968-ban és jelenleg 53 étteremmel büszkélkedhet a franchise Európában, amiből 42 Németországban található. Az étlap központi eleme a steak, de sok más érdekesség is található a kínálatban, nekem pedig az egyik berlini egységben sikerült elkölteni egy igazán pazar vacsorát nemrégiben. Eredetileg nem is terveztem, hogy cikket fogok írni, kivételesen kikapcsoltam a munka üzemmódot, így nem is fotóztam sokat, de végül a kivételes élménynek köszönhetően mégis úgy döntöttem, hogy megérdemel egy komolyabb írást az élmény.

img_2838.JPG

Az étterembe lépve rendkívül kedves fogadtatásban volt részünk és egyből az asztalunkhoz is kísértek. Mivel egy rendkívül népszerű helyről van szó, így határozottan ajánlott előre foglalni. Az étlapot tanulmányozva egymást követték a különböző ínycsiklandozó, fogások az előételektől kezdve a leveseken át a különböző húsos specialitásokig itt aztán tényleg egészen biztos mindenki megtalálja a neki leginkább való összeállítást. Az étlap központi eleme természetesen a steak választék, illetve számomra a mindössze 2 versenyzővel induló burger szekció. 

img_e2833.JPG

Végül a New York Cheese Burger (18.20€) lett nálam a befutó, ami nem kis meglepetésemre egyébként egy burger tál volt, ez amúgy nem teljesen derült ki számomra egyértelműen a leírásból előzetesen. Ez a burger tényleg azoknak való, akik nem szeretik, ha a zsemle túlzottan hangsúlyos, hiszen itt a kalap nem is került fel a tányérra. Na de nézzük szép sorjában, alulról haladva! Először is a ház specialitásának számító saját zsemléről kell ódákat zengenem, ami egy egészen elképesztő ízű és állagú fokhagymás buci, amire mindössze némi saláta került, majd a 200g húspogácsa némi kockázott paradicsommal és egy komolyabb mennyiségű olvasztott edami sajttal. Mellé sültkrumpli és káposztasaláta járt még alapértelmezés szerint. A húsról tudni kell, hogy saját tenyésztésű szarvasmarhafarmról érkezik Mecklenburg-Elő-Pomerániából. Ezen kívül én csak annyit mondanék, hogy nálam ez a húspogácsa benne van a TOP5 legjobb húspogácsában, amit valaha ettem, ami ugye nem kevés. Egy igazi erőteljes ám mégsem bántó ízvilág jellemezte a húst, minden egyes falatot áthatott egy erőteljes füstösség, miközben rendkívül szaftos a pogácsa, a ráolvasztott sajt pedig tökéletesen harmonizált a hússal. Ehhez nincs is igazából szükség semmi extra körítésre, a saláta és a paradicsom jelenléte pont megfelelő, a korábban már méltatott fokhagymás buci pedig tényleg csak a pont volt az i-re. A káposztasaláta is rendben volt, ahogy a krumpli is, de ahogy azt én ilyen esetben mindig meg szoktam jegyezni, azért a krumpli nem volt teljesen méltó partnere ennek a csillagos ötös, luxus kategóriás húspogácsának.

img_e2835.JPG

Volt szerencsém a steaket is megkóstolni, amihez egyébként alapértelmezés szerint egy jópofa saláta tál is jár egyfajta előételként, a húshoz pedig tejfölös héjában sült krumpli és a burger esetében már méltatott fokhagymás pékáru. A hús tökéletesen mediumra sülve érkezett (a hús átsütését természetesen előzetesen megkérdezik), ízre és állagra is egy igazán hibátlan darab. Mindezek után pedig muszáj volt valamit a desszert szekcióból is kipróbálni, ami nem is lehetett más, mint a híres Apfelstrudel (5.50€), azaz almás rétes, ami ugyan eredetileg ugye egy osztrák recept mazsolával, mandulával és vanília szósszal. Igazából nincsenek szavak, ez is egy parádés fogás, ízre és állagra is egy hibátlan darab. Mindent összevetve pedig elmondható, hogy egy rendkívül kellemes hangulatú étterem a BLOCK HOUSE egy izgalmas étlappal és hát ami ugye talán mindennél fontosabb, hogy az ételek megvalósítása is abszolút parádés. Egyértelműen feliratkozott az étterem a kedvenceim listájára és egészen biztos vagyok benne, hogy majd valahol még újra el fogok látogatni valamelyik egységbe, hogy kipróbáljak további finomságokat is az étlapról.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6918388135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása