Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Gettó Gulyás, Budapest

Klasszikus, házias ételek modern köntösben

2024. július 01. - Csabi Konyhája

A belvárosi Gettó Gulyáshoz anno körülbelül 6 évvel ezelőtt volt már szerencsém, akkor egy pörkölt mustra túrát tartottunk egy jóbarátommal, illetve én magam is rendszeresen küldtem vendégeket ide a hosteles karrierem alatt, hiszen egy központi helyen található, tradicionális ételeket kínáló szimpatikus egységről van szó, egészen kiváló ár/érték aránnyal. Itt volt az ideje egy rendes tesztelésnek is most már!

img_4929.JPG

Foglalás nélkül érkeztünk a helyszínre, kicsit féltem is, hogy mi lesz, hiszen azért nem túlzás azt állítani, hogy egy felkapott, méltán népszerű helyről van szó. A bejáratnál egy rendkívül kedves és közvetlen fiatalember fogadott és már kísért is a helyünkre. Mivel előzetesen már kiveséztük a kínálatot, így nem igazán kellett gondolkozni, számomra egyértelműen a harcsapaprikás (5590.-) volt a befutó és roppantul kíváncsi voltam, hogy a baconbe tekert túrós csusza, mit is jelent a valóságban... Nem sokkal később egy kis kóstoló előétel érkezett az asztalhoz 3 szelet egészen elképesztő ízű és állagú kenyér és tepertőkrém társaságában. Abszolút csillagos ötös kezdése volt ez az ízutazásnak.

img_4925-horz.jpg

Az asztalhoz nem sokkal később megérkező főétel igencsak impozáns képet mutatott és hamar megértettem én is, hogy mit is jelent  a baconbe tekert túrós csusza! Két ilyen korong kapott helyet a tányéron és hát egészen elképesztő ötlet és zseniális a megvalósítás is! A három szelet harcsa volt természetesen a főszereplő a tányéron, ízre és állagra is abszolút hibátlan volt, a szaftról pedig megint csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A túrós csusza pedig ilyen szintű újragondolása tényleg fergeteges, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy ízvilágban pedig hozza azt a bizonyos otthoni, hazai érzést, amitől az érzékenyebb lelkületűeknek még akár könny is szökhet a szemébe.

img_4927.JPG

Nincs nagyon mit ragozni ezen, egy egészen kiváló hely a Gettó Gulyás, egy igazi "must try" nem csak turistáknak, hanem mindenkinek, aki igazán finom ételre vágyik elérhető áron, elegáns környezetben, de hála égnek kínos modorosságtól mentesen. Búcsúzóul még kaptunk 1-1 kis üveg tepertőkrémet is, ami aztán végképp megkoronázta az itt eltöltött időt. Az állandó étlap is rejteget sok érdekességet magában (a kakashere pörköltért egész biztosan vissza kell majd még térnem), de ott van az igencsak exkluzív séf ajánlata lap is, szóval tényleg egészen biztos, hogy mindenki talál magának valami finomságot.

img_4931.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6918438655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása