Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Áfonyás-túrós sült zabkása

Egy nagyon jó és kiadós zabkása alternatíva

2025. október 15. - Csabi Konyhája

A legutóbbi nagy sikerű áfonyás-túrós süti sikerén felbuzdulva egy szintén nemrégiben igen jól sikerült sült zabkása képében született újjá az áfonya és a túró örök barátsága.

dsc06460.JPG

Tovább

Burger Mustra #219 - Junk Burger, Madrid (Spanyolország)

Díjnyertes smashed burgerező

A madridi Junk Burger azzal keltette fel érdeklődésemet, hogy 2022-ben megnyerte Spanyolország legjobb burgere díjat a szóban forgó smashed burgerével, ráadásul eddig bármilyen smashed burgert ettem Barcelonában, mindig rendre le lettem nyűgözve, még ha nem is a kedvencem a műfaj. Maga a hely 2020-ban, egy hónappal a COVID előtt nyílt, úgyhogy egy nem éppen egyszerű életutat tudhatnak maguknak, mára viszont már 3 egységgel is büszkélkedhetnek a városban. A legjobb burger díját ráadásul úgy nyerték, hogy egyedüli indulók voltak smashed burgerrel. A honlapon egyébként egy elég részletes és rendkívül szimpatikus bemutatkozó leírás található, amiből kiderül az is, hogy mennyire odafigyelnek a minőségre, minden frissen érkezik és igyekeznek minden hozzávalót helyi termelőktől beszerezni, illetve a kiszállítás tökéletesítésére is nagy figyelmet szenteltek, aminek köszönhetően ebben a kategóriában is nyertek egy díjat tavaly.

img_3700.JPG

Tovább

Burger Mustra #218 - Nugu, Madrid (Spanyolország)

Zsemle helyett friss tésztába csomagolva és kemencében kisütve

Első és talán legfontosabb madridi kiszemeltem burger fronton, ami miatt rendesen izgultam, az a NUGU volt. Összesen 4 helyszínen lehet megtalálni a spanyol fővárosban és legnagyobb különlegessége, hogy nincsen zsemle, helyette viszont egyfajta tésztabatyu a végső termék. Mondhatni egy kicsit hasonlít a koncepció az én Wellington burgeremre azzal különbséggel, hogy itt friss, házi tésztába csomagolják az összeállítást, majd kemencében sütik készre. Természetesen mindezek tükrében nem csoda, ha a letesztelendő helyek első helyére került a Nugu.

img_3609.JPG

Tovább

Csabi Konyhája X Zabáljcsak X Ázsiai Pacal Projekt

Egy bombasztikus bográcsos pacallal várunk minden pacal hívőt és persze tagadót

Tavasszal volt utoljára Csabi Konyhája X Zabáljcsak BBQ közös esemény, most pedig egy brutális fogással rúgjuk be az ősz ajtaját! Már a legutóbbi kooperálás közben beszéltük, hogy legközelebb valami nagyon extrém dologgal rukkoljunk elő és hát elég hamar meg is lett a közös nevező, ami a PACAL! Gyorsan eljutottunk a kettes szintre, miszerint vigyük el az egészet ázsiai irányba. Hogy ebből mit hozunk ki, mindenki megkóstolhatja október 11. szombati napon az Egressy udvarban. Pacal rajongóknak nyilván kötelező részvétel, pacal tagadóknak pedig itt az ideje felismerni, hogy ebből az alapanyagból milyen fantasztikus ételt lehet varázsolni. 
20251011_zab_gour_csabi_pacal_cover_kicsi.jpg

Tovább

A nagy montenegrói gasztrotúra

Végtelen mennyiségű burek, burgerek, tradicionális fogások, kraft sörök

A blog rendszeres olvasóinak nem lesz újdonság ez a bevezető, amiben azt ecsetelem, hogy montenegrói utam előtt jó szokásom szerint rendkívül alaposan felkészültem nem csak a látványosságokból, hanem a különböző gasztró helyekből is. Fekete öves burek rajongóként már alig vártam, hogy napi szinten tömjem magamba ezt az egyszerű de nagyszerű finomságot, de persze burger és tradicionális fronton is szép számmal voltak kiszemeltjeim, a kraft sörözőkről nem is beszélve. 

gopr1326.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása