Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Cheeky's Deli, Budapest

Több mint egy szendvicsező

2025. december 16. - Csabi Konyhája

Már egy ideje a listámon szerepelt a Cheeky's Deli, ha jól emlékszem anno egy spéci heti ajánlatos pacalos szendvics kapcsán vettem fel a letesztelendő helyek végtelen listájára, aztán nemrégiben úgy alakult, hogy pont a környéken kerestem valami harapnivalót, így aztán nem is gondolkoztam egy másodpercet se, tudatosan irányba tettem magam! A hely koncepcióját tekintve legjobb, ha a saját szavaikat idézem: "Ha egy igazán jó szendvicsre vagy minőségi delikát termékekre vágysz, a Cheeky’s Deli a tökéletes hely lehet számodra. Nálunk igazi prémium alapanyagokból készült szendvicsek és válogatott, magyar kistermelőktől származó termékek várnak. A Cheeky’s Deli polcain és hűtőiben kizárólag gondosan válogatott hazai termelők finomságait találod. A füstölt és érlelt marhahúsok a FARM-tól érkeznek, a friss pékárut a MÁKI pékség szállítja, a tejtermékek a Muslincától és a Csíz Sajtműhelytől jönnek, míg a szódát a Buda Szóda biztosítja. A polcokon házi készítésű tészták, pét-nat borok és a szendvicsek hozzávalói is megtalálhatóak."

img_5207.JPG

Tovább

A nagy alicantei gasztrotúra

Helyi ételkülönlegességek a paellán túl vermut specialitásokkal megbolondítva

Nem sokkal a valenciai kiruccanásom után egy régi kiszemelthez, a Valenciától nem sokkal délebbre elhelyezkedő Alicantéba látogattam el nagy reményekkel, hiszen jellemzően igencsak élménygazdag, illetve rendkívül pozitív élményekben gazdag útjaim szoktak lenni Spanyolországban. Az itthoni eléggé fagyos és szürke napokhoz képest nagyon szép napos idő fogadott, nem hiába Európa egyik legnaposabb régiója ez.

img_4706_2.JPG

Tovább

Mákos-almás süti

Egy rendkívül szaftos finomság

Nagyon szeretem a mákot és amikor azon gondolkoztam, hogy milyen sütit is csináljak, pont eszembe jutott, hogy régen alkottam már valamit mákkal a főszerepben. A mák lényegében majdnem minden gyümölccsel hálás társaságot alkot, annak idején csináltam már egy elég jól sikerült mákos-almás tésztát, így aztán most is e gyümölcs mellett döntöttem.

dsc06503.JPG

Tovább

Burger Mustra #224 - Carnal, Alicante (Spanyolország)

Minden idők legszaftosabb burgere

A Carnal eredetileg nem szerepelt a terveim között, viszont a kissé zavaros nyitva- illetve zárvatartási idők miatt sajnos nem tudtam az előzetesen kiszemeltek közül választani egy újabb helyet, így egy rögtönzött google térkép csekkolás után vettem az irányt a városközponttól kicsit távolabb, a busz- és vasútállomás környékén található burgerező felé.

img_5168.JPG

Tovább

Burger Mustra #223 - All Or Nothing, Alicante (Spanyolország)

Egy tökéletes, díjnyertes burger és elképesztő vendéglátás fantasztikus élménye

Alicantei utam előtt lecsekkolva a burgerezőket hamar a már jól ismert "problémákkal" szembesültem, azaz a bőség zavara, na és persze díjnyertes burgerek sora. Azért sikerült így is leszűkítenem a listát, aminek tetején az az All Or Nothing állt, ami többszörösen díjnyertes és a Kanári-szigeteken is van egy éttermük. A design kialakításában a neon feliratok és a különböző színes graffitik a központi elemek, elég egyedi hangulatot adva a helynek, a tulajdonosok pedig évi kétszer nyakukba veszik a világot, hogy inspirálódjanak a legjobb burgerezőket meglátogatva. Ez ám a fanatizmus, mondhatjuk! Ráadásul, ahogy az igazából teljesen természetes itt Spanyolországban, csakis a legjobb helyi alapanyagokkal dolgoznak, a szárazon érlelt húst pedig folyamatosan maguk monitorozzák. Egyébként azon a listán, amin a valenciai Hundred lett az első, az All Or Nothing egy 16. helyezést ért el, ami azért szintén elég erős világviszonylatban.

img_4796.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása