Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Visszatérés a The Slang Pubba

Ismét a névadó burgert teszteltem ebben a belvárosi ivóban

2020. február 28. - Csabi Konyhája

Három és fél évvel ezelőtt jártam utoljára a Slangben és bár nem egy égbekiáltó élményként vonult be burger mustráim sorába, azért az igencsak ütős sajtlavinával felvértezett névadó összeállításra még így is élénken emlékeztem. Ezúttal egy baráti iszogatás, beszélgetés alkalmával lyukadtam itt ki, és bár eredetileg kajálás nem volt betervezve, végül csak nem bírtam ellenállni egy újratesztnek! A hely belső kialakítása nem sokat változott legutóbbi ittjártam óta, továbbra is megmaradt egy szimpatikus kis helynek és továbbra is egy igen színes ételválasztékkal várják a nem csak szomjas de éhes vendégeket is.

dsc08115.JPG

Tovább

Házhoz rendelve is jelesre vizsgázott a Pesti Pipi

A legjobb csirkés tortilla tekercsek egyike

A tavalyi év egyik nagy felfedezése volt számomra a Pesti Pipi, ami azonnal nagy kedvencemmé is vált! Előbb a Stadionoknál található egységüknél sokkolódtam egy várakozáson felüli burgerrel, majd a Thököly/Hungária sarkánál megbújó Pipinél végérvényesen beleszerettem az egész brandbe külcsínnel, hozzáállással, az ételek minőségével és finomságával, a baráti árképzéssel, szóval egész egyszerűen mindennel együtt. Ezúttal a házhozszállítást próbáltam ki, méghozzá az Örs Vezér terén lévő egységből, Netpincéren keresztül rendelve.

dsc08102.JPG

Tovább

Burger Mustra #162 - Burgerland, Budapest

Kellemes meglepetés házhozszállítós műfajban

A XIII. kerületben található Burgerlandről azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy Majkához köthető az egyébként elég színes étlappal (tehát nem csak hamburgerrel) operáló étterem. (Közben azt az infót kaptam, hogy neki már egy jó ideje nincs köze az étteremhez.) Már egy jó ideje tervben volt egy teszt, végül házhozszállítós ügy lett belőle, még ha nem is kifejezetten támogatom ezt egy hamburger esetében.

dsc08075.JPG

Tovább

Currys-kapros tőkehalfilé

A halhoz készített mártás nem csak bitang erős, de eszméletlenül finom is

Akciós alaszkai tőkehalfilébe botlottam a boltban, amit persze azonnal muszáj volt a kosárba tennem és már gondolkoztam is, vajon mit kéne ebből csinálni. Hamar szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy valami jó kis ütős mártás és egy zöldséges rizses köret társaságában lesz a legjobb dolga ennek a halacskának. Először gondolkoztam azon, hogy a halat beleszeljem-e a mártásba és egyben készítsem el, de végül a külön sütés mellett döntöttem.

dsc08086.JPG

Tovább

Gyengécske pizza mustra @ Pizza Forte

Többet ígért a mű, mint amit végül a valóságban nyújtott

Ez a teszt jó példája annak, hogy ami késik, nem múlik, vagy éppenséggel jobb későn, mint soha! Sokan, sok mindent ajánlanak nekem, plusz ugye én is nyitott szemmel járok a világban és egyre csak gyűlnek a tesztelendő helyek és ételek, én pedig igyekszek sort keríteni mindenre előbb vagy utóbb. Jelen esetben egy cirka két és fél évvel ezelőtti Don Pepe pizzatesztem alkalmával érkezett az ajánlás egyik olvasómtól, hogy mindenképp ki kell próbálnom a szóban forgó chili con carne pizzát a másik nagynevű pizzériánál, a Pizza Fortenél. Az információt elraktároztam, majd a napokban meg is született az elhatározás és bepróbálkoztam a művel!

dsc08055.JPG

Tovább