Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Extrém padlizsános lecsó

Hihetetlen ízvilág néhány nem várt csavarral

2018. július 25. - Csabi Konyhája

A múltkori chilis-tökös lecsón felbuzdulva gondoltam tovább feszítem a műfaj adta amúgyis elég tág kereteket. Mindenképp valami egészen elképesztőt, nem megszokottat akartam főzni, és néhány apró fordulatnak köszönhetően eme célkitűzést maximálisan sikerült teljesíteni. Az alábbi recepthez némi nyitottság és extrém ízek iránti vonzalom mindenképp szükségeltetik.

dsc05431.JPG

Tovább

Alkoholos fagyi az idei nyár új őrülete!

Sörre bor egy kis whiskyvel, ginnel, koktélokkal. És ez még nem minden!

Borzasztó szkeptikus voltam az alapkoncepcióval kapcsolatban, valahogy nem éreztem azt először, hogy húúú ez lehet az új kedvencem. Bár nagy rajongója vagyok a műfaji keveredéseknek, itt valahogy sehogy se tudtam elképzelni, hogy működőképes lehet az alkohol és a fagyi egyesítése. Ebben valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy pár évvel ezelőtt egy Főzdefeszten elfogyasztott zselésített pálinka elég durva élményként maradt meg az emlékezetemben, nem éppen pozitív értelemben. Jelen esetben viszont minőségi garanciát jelentett számomra Balogh Dani neve, akit még a W35-ös ténykedése idején ismertem meg, majd rajongva kísértem figyelemmel pályafutását a Revoluciónban megalkotott tex-mex csodákon át a palacsintába tekert pörköltig, most pedig itt a legújabb agyszüleménye, a nyelvtörőnek se rossz 18+ and Less. Egy hónappal a nyitás után az Akácfa utca felé vettem az irányt, ahol a Bp BARbq-val pontosan szemben találjuk ezt a nem mindennapi fagyizót!

dsc05392.JPG

Tovább

WESTERN kemencés szendvics a Don Pepe havi ajánlatában

Egy igazán eklektikus összeállítás

Már több mint egy éve, hogy hódító útjára indult a kemencés szendvics szekció, aminek brutális debütálását azóta se sikerült felülmúlni. Volt 1-2 igencsak jó összeállítás persze azóta, volt pár kevésbé izgalmas is, és bizony 1-2 alkalommal a kivitelezésbe csúszott a hiba. A mostani WESTERN névre hallgató mű (1980.-) elég ígéretesnek tűnt, így aztán én sem hagyhattam ki, ezúttal a békásmegyeri egységben próbálkoztam a Don Pepe júliusi extra ajánlatával.

dsc05385.JPG

Tovább

Hűsítő és egészséges vitaminbomba

Egy végtelenségig variálható műfaj, amiben alkotni már nem is lehetne ennél egyszerűbb

Megmondom őszintén, hogy sokszor azon veszem észre magam, hogy bár szeretem a gyümölcsöket, néha nincs kedvem megenni őket, viszont bármikor szívesen megiszom a gyümölcslevet, házi turmixokat. Az utóbbi időben eléggé elkapott a smoothie láz és már sikerült pár elég érdekes kompozíciót megalkotnom, a mostani cikk alanya pedig annyira jól sikerült, hogy gondoltam megér egy pár soros cikkecskét.

dsc05378.JPG

Tovább

Tejszínes surimi levendulás chili szósszal

Már-már pofátlanul egyszerű elkészíteni ezt a brutálisan finom ételt

Igazság szerint a véletlen szülte ezt a receptet, és amikor először készítettem el, annyira nem voltak nagy elvárásaim előzetesen, hogy nem is gondoltam, cikket szeretnék belőle majd csinálni, így nem is dokumentáltam az eseményeket. Aztán leültem az asztalhoz és nekikezdtem a falatozásnak és még a könnyem is majdnem kicsordult, egyrészt a fantasztikus ízélménytől, másrészt pedig mert a cikk így váratott magára egy keveset...

dsc05374.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil