Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Brutális sörkorcsolya opció a Don Pepénél!

Ha már unod a ropit...

2018. július 08. - Csabi Konyhája

Talán eddig még nem esett szó erről itt a blogon, de bizony én nagy rágcsa mester vagyok, jöhetnek különféle magvak, chipsek, popcorn, és még sorolhatnám. Az utóbbi időben viszont már egy kicsit be is sokalltam ebbe a végtelenített körforgásba, amiből időnként azért kizökkent 1-1 saját készítésű sült, vagy akár nyers zöldség, valami spéci mártogatóssal. Jelen esetben egy baráti sörözgetős, beszélgetős, félszemmel meccset nézős alkalommal vetődött fel a kajarendelés gondolata és pont kapóra jött a Don Pepe spéci ajánlata, ami egy elég menő alternatívának tűnt.

dsc05351.JPG

Tovább

Chilis-tökös lecsó

Egy igazán csibészes verziója egy végtelenségig variálható ételnek

Ahány ház, annyi szokás, lehetne jelen esetben is puffogtatni a klisét. Legutóbb egy elég elvadult csirkemájas-chilis verziót sikerült prezentálnom, amit még azt hiszem sokáig nem fogok elfelejteni, de alapvetően nekem a kolbászos-tarhonyás a kedvenc lecsó fajtám. Most viszont gondoltam kipróbálom milyen a tökös verzió, és a chili most sem maradhatott ki...

dsc05341.JPG

Tovább

Kolbászos lencse füstölt bordaporccal

Egy igazán dögös, füstös-húsos lakoma

Talán egy kicsit évszakidegen az alábbi recept, ugyanakkor meg egyrészt engem az ilyen dolgok sose zavartak, másrészt pedig nehogy már csak újévkor lehessen/kelljen lencsét enni, haha! Eddigi lencse műveim ugyan hivatalosan levesnek minősültek de valahogy mégis félúton voltak a főzelék felé, jó sok mindennel megpakolva, egy igazán sűrű, gazdag ízvilágú végeredménnyel. Ezúttal is hasonló volt az elképzelés egyik új kedvencemmel, a füstölt bordaporccal a főszerepben!

dsc05276.JPG

Tovább

Mag Kert - a BBQ színtér legifjabb üdvöskéje

Minőségi húsok, köret specialitások, kellemes környezet

Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a barbecue helyek száma és népszerűsége idehaza a fővárosban és vidéken egyaránt. Egy abszolút szerethető műfaj, amiben az alapanyagok minőségén túl fontos a szakmai tudás, hozzáértés is és talán pont emiatt sem feltétlenül könnyű eldöntenie az embernek, hogy hova is menjen, ha egy jó BBQ lakomára vágyna nagy hirtelenjében. Még csak néhány hete nyitotta meg kapuit Kelenföldön a Mag Kert, a hivatalos megnyitó például csak most pénteken lesz, és az ott sütögető Lehel Márk (Mike) neve számomra már előzetesen garancia volt a minőségre és az érdekes, üdítő megoldásokra. 

dsc05244.JPG

Tovább

Csabi Konyhája & Grebb Burger Party

Viharsarokban debütál az eseménysorozat

Elérkezett a várva-várt pillanat! 5 sikeres budapesti szezon után vidéken folytatódik a Csabi Konyhája eseménysorozat! Ráadásul nekem ez ugye hazai terep, az pedig külön öröm, hogy egyik nagy kedvencem, a békési Grebb biztosít terepet a mókához!

cskgrebb2.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil