Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Dampa Seafood Grill, Dubaj - eszméletlen ízek és fantasztikus atmoszféra

Kesztyűt a kézre fel, étel az asztalra kiborítva, indulhat a zabálás!

2018. augusztus 07. - Csabi Konyhája

Egy burgerezést és egy autentikus arab ebédet követően a végén csak felkerült az a bizonyos korona a dubaji gasztro kalandozásaim sorára. Kezdettől fogva "riogattak" minket vendéglátóink, hogy elvisznek majd egy nagyon menő seafood kajáldába, de legmerészebb álmaimban se gondoltam volna, hogy ekkora élményben lesz részem, részünk!

dsc05483.JPG

dsc05481.JPGA Dampa Seafood Grill Dubaj belvárosában található és közeledve a helyhez kezdett eluralkodni rajtam az extázis, hiszen a kinti asztaloknál, amit láttam, arra nem voltam felkészülve. Tengeri herkentyűk sokasága kiborítva az asztalokra, a vendégek pedig kézzel-lábbal falatoztak, jól láthatóan a lehető legnagyobb megelégedettség közepette. Nem túl meglepő módon szombat este teljes teltház volt, de szerencsénkre pont felszabadult egy asztal bent, ahol gyorsan helyet is foglaltunk. Érkeztek a friss zsírpapírok az asztalunkra és közben le is lett adva a rendelés egy spéci mix őrületre, ami Dump @ Seafeast névre hallgatott és 145AED, azaz kb. 11300 forintot kóstált, amit amúgy ha leosztunk 3 főre, nem is olyan rossz ár. Garnéla, rák és kagyló triója mellett kukorica és rengeteg rizs alkotta a 2-3 főre kalibrált menüt, amihez még egy 2 literes koktél is járt. Legtöbben a Blue Jobs névre keresztelt ananász alapú curacao mellett döntöttünk, ami kiváló választásnak bizonyult, bár a brutális édessége miatt elég komoly kihívást jelentett az elfogyasztása.

A várakozás közben szemrevételeztem a rendkívül pofás belső kialakítást és rögtön több helyen is észrevettem a kiírást, hogy 2017-ben, a TimeOut listáján a TOP 10 seafood éttermek közé került a Dampa. Sajnos arról lemaradtam, hogy végül milyen ízesítéssel lett kérve az étel, de én a cajunra tippelnék, mivel igencsak egzotikus és kellemes fűszeresség jellemezte az összképet. A brutálisan jól kinéző és nyálcsorgató illatfelhővel érkező tenger gyümölcsei grill mixet ízlésesen kiborították elénk az asztalra, majd érkezett a rizs is hozzá. A sűrű fűszeres szaft a rizzsel elkeverve páratlan ízélményt okozott és tökéletes köretnek bizonyult a kukoricával együtt. Mondjuk ez a kaja nem épp az éhes ember barátja, mivel a zacskókesztyűkben nem volt túl egyszerű kioperálni a falatokat a rák páncéljából, ahogy a garnéla megpucolása se ment mindenkinek egyforma sikerrel. A legegyszerűbb falatnak a kagyló bizonyult, nekem ez is maradt a kedvencem. A garnéla mondjuk örök favorit, a rákolló feltörése már komolyabb kihívásnak bizonyult, de természetesen tisztességgel elpusztítottunk mindent az asztalról. Végül érkezett még egy tálban egy újabb rákfajta némi fokhagymás majóval, ez annyira nem nyerte el a tetszésünket, de persze azért rossznak semmiképp se mondanám.

Összességében elmondható, hogy borzasztó magas minőségű ételeket ettünk egy kisssé szokatlan módon evőeszköz nélkül, ami adott nem kevés extrát az élményhez. Nem csak a tengeri herkentyűk, de a köret is mennyiségre és minőségre is hibátlan volt, a két liter alkoholmentes koktélokról nem is beszélve. Az pedig szinte már természetes, hogy a kiszolgáló személyzet is csupa jó kedélyű, segítőkész, kedves emberből állt. Szeretem, ha az evés nem csak puszta táplálkozás, hanem igazi élménnyé tudja kinőni magát, amihez ennél a helynél keresve se találhatnánk tökéletesebb példát.

 

dsc05492.JPG

dsc05493.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2714162929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása