Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Egy igazán dögös burgert rakott össze augusztusra a Don Pepe!

Harsány ízek, olvadozó sajtkánaán és a szokásosnál is durvább adag

2018. augusztus 09. - Csabi Konyhája

Idén még nem is burgereztem a Don Pepénél, a legutóbbi burger mustra tavaly decemberben történt, mondjuk az pont egy brutálisan jól sikerült összeállítás volt, így aztán jelen esetben is bizakodva vártam, hogy elkápráztasson a Marcello névre keresztelt augusztusi extra burger. (2590.-)

dsc05546.JPG

A Budafoki úton található étterembe mentünk egy jóbarátommal és hát szerencsénk volt, mivel délben még pont egy üres asztaluk volt, amire le is csaptunk gyorsan. Minden egyes alkalommal elámulok ezen a nagyon menő fekete tányéron, amire az ételek kerülnek ebben az étteremben, a látvány pedig egy nagyon durva felütése volt ennek az igencsak tartalmas ebédnek. Én úgy éreztem, hogy a krumpli jelen esetben a szokásosnál is bőkezűbben lett picit adagolva, azt pedig most már egész biztosan kijelenthetem, hogy a krumpli fűszerezése és a Don Pepe szósz is itt a legjobb, legfinomabb szerintem!

A burger igencsak tekintélyes darab, egy igazi állkapocs kiakasztó szörnyeteg, amivel azért rendesen meg kell küzdeni. Amitől rögtön az első harapás alkalmával elaléltam, az a kentucky szósz volt, aminek kellemes csípőssége és egyedi, harsány ízvilága hatalmas pluszt adott az élményhez. A zsemle volt már jobb is, de komoly gond nem volt vele, én egy picit mondjuk száraznak éreztem. A hús még mindig brutálisan nagy és szokás szerint well done-ra sütve, pedig egy kis szaftosság sokat tudna dobni rajta, illetve az élményen, de ettől függetlenül továbbra is finom. A szósz mellett a másik főszereplő és nagyon komoly meglepetés a sonkába tekert sajtrudak pankó bundában, egy egészen új szintre emelték a burgerezés élményét. Egy jó kiadós nyúlós sajt ugye mindig jól jön a hambiba! Zöldségek terén kapunk paradicsom karikákat és céklalevelet, valamint cheddar sajt is került még a húspogácsára, a beígért bacon szeletek viszont jelen esetben kimaradtak, pedig az is nagyot dobott volna a már amúgy sem túl szerény összképen. Három rántott hagymakarika is került még a buci tetejére, és ezt mind elfogyasztva igen komoly kajakóma lett úrrá rajtam és délután már tényként könyveltem el, hogy azt hiszem aznap már vacsoráznom sem kell, haha. Egy igazán dögös, harsány ízvilágú burgert sikerült erre a hónapra összeraknia a Don Pepének, a bacon hiányáért mondjuk nagy kár, de azért még így is bátran ajánlom mindenkinek, de szólok előre, hogy érdemes rendkívül éhesen érkezni, mert ez bizony nem zóna adag.

dsc05551.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6914167835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása