Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Argentin angus rib eye steak serpenyőben sütve

Te is lehetsz házi steak mester, a folyamat egyszerűbb, mint gondolnád!

2017. január 22. - Csabi Konyhája

Nagyon szeretem a steaket, de az a nagy helyzet, hogy nagyképűség nélkül kijelenthetem, hogy az eddigi legjobb, amit valaha ettem, az első saját próbálkozásom volt, ami ráadásul egy T-bone steak volt, ami ugye nem épp a legegyszerűbbek egyike. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy azért a nagyobb steak házak eddig kimaradtak az éttermi élményeim sorából, de ahol eddig próbálkoztam, ott mindig volt valami gond... Most újra úgy éreztem, hogy itt az ideje egy otthoni sütögetésnek, amihez két szelet (20-20dkg) gyönyörű argentin angus rib eye steaket választottam alapanyagul.

dsc01425.JPG

Tovább

Négysajtos Bamba Burger @ Deák tér

Leteszteltem a Bamba Marha hármas egységében az aktuális havi specialitást!

Egy évvel ezelőtt, egy frenetikus Sloppy Joe burgerrel vette kezdetét a Bamba Marha mágikus sorozata, miszerint minden hónapban egy spéci összeállítással várják a burger fanatikusokat én pedig úgy döntöttem, hogy ideje lecsekkolni a harmadik, és egyben legfiatalabb egységet a Deák téren, hiszen januárban mindhárom Bambában elérhető volt a spéci ajánlat.

dsc01397.JPG

Tovább

Pikáns kaszinótojás

Tökéletes vendégváró egy kis csavarral.

A kaszinótojást aligha kell bárkinek is bemutatni, nekem például nagy kedvencem, én magam is sikerrel elkészítettem már néhányszor, illetve belefutottam már vendégségben is 1-2 a szó nem éppen pozitív értelmében vett érdekes műbe, aztán amikor valamelyik nap véletlenszerűen belefutottam egy igencsak csábító recept leírásba a Tabasco oldalán, rögtön tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem!

dsc01346.JPG

Tovább

Burger Mustra #121 - Hoppácska!, Budapest

Még mindig van új a nap alatt: kürtőskalács burger, amitől garantált a katarzis!

Alig egy hónapja, hogy felfedeztem és instant rajongója lettem a Ráday utcában található Hoppácska! néven tevékenykedő kis kürtőskalácsozónak, aminek különlegessége abban rejlik, hogy nem mindennapi töltelékekkel kínálják ezt a finomságot, amivel teljesen új szintre emelik a történetet. Édes és sós verzióban is egészen kivételes összeállításokkal várják hétről hétre a vendégeket és hát nem lehet könnyű dolguk, hogy mi az amit meghagyjanak állandóra, hiszen én eddig még csupán hármat kóstoltam, de a személyes tapasztalataim és a facebookos oldalukat követve a látottak alapján is bátran állítom, hogy mindegyik kreációval valami egészen elképesztőt, egyedit és felejthetetlent alkotnak, alkottak. A burger kalács híre pedig mondanom se kell, azonnal lázba hozott és természetesen nem hagyhattam teszt nélkül a dolgot!

dsc01323.JPG

Tovább

Sütőben sült édesburgonya

Mennyei nassolnivaló, amit lehetetlen abbahagyni!

Nagy kedvencem az édesburgonya, amiből legutóbb egy isteni krémlevest készítettem, most pedig elérkezett az ideje, hogy egy korábbi, kissé félresikerült próbálkozás után végre elkészítsem a saját kis sültkrumplimat, édesburgonyából!

dsc01269.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil