Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #117 - Deep Burger, Budapest

2016. december 12. - Csabi Konyhája

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, a Street Food Éjszakája keretein belül már próbálkoztam a Deep Burgerrel, de a hatalmas káosz és több órásra duzzadó várakozási idő meghiúsította a tesztet. Ráadásul az ottlétem alatt szemrevételezett munkafolyamat is jó időre kedvemet szegte az újabb próbálkozástól, de aztán a napokban egy baráti sörözés alkalmával úgy voltam vele, hogy itt az ideje lecsekkolni a kínálatot. Az elmúlt egy év alatt a Stifler bárok állandó partnere lett a Deep, így már három helyszínen is fellelhető a városban, jelen esetben pedig az egykori W35 BOULVARD helyén megtalálható egységet próbálta be kis társaságunk.

dsc00905.JPG

Tovább

Füstölt cayenne csirkehúsleves

Egy leves, amit bátran odatennék bármelyik TEX-MEX étterem étlapjára!

Stabilan a mindennapjaink részévé vált a farkasordító hideg és ilyenkor tud a legjobban esni egy jó kis csípős, pikáns, gazdag leveske. Rögtön arra gondoltam, hogy a Sárréti Chilifarm füstölt cayenne őrleményét fogom az ügy érdekében csatasorba állítani és hamar össze is állt a fejemben egy igencsak extravagáns csirkehúsleves receptje, a végeredmény pedig olyannyira vadítóan jól sikerült, hogy mindenféle önfényezés nélkül mondom, hogy simán helytállna bármelyik tex-mex étterem étlapján.

dsc00875.JPG

Tovább

HOPPÁCSKA! - a kalács újratöltve

Édes és sós kürtőskalácsok a legelképesztőbb töltelékekkel megspékelve!

Nem is olyan régen már teszteltem a Töltött Kürtős által újradefiniált kalácsokat, és bár elkötelezett rajongó nem lettem, már akkor a kiszemeltek között szerepelt egy másik versenyző, a Hoppácska, akik egy folyamatosan változó kínálattal és nem utolsósorban sós kalácsokkal és ennek megfelelően igen elvadult sós töltelékekkel is várják a látogatókat. Ráadásul pont belefutottam egy akciójukba is, aminek köszönhetően egy 10% kedvezményre jogosító kódot is kaptam, így aztán egyértelmű volt, hogy nem halogathatom tovább, hogy ellátogassak a Ráday utcában található kis egységükbe.

dsc00768.JPG

Tovább

Rosé kacsamell

Nem egy nagy ördöngősség az elkészítése, a végeredmény pedig egyszerűen mennyei.

Még a nyáron kaptam egy jó barátomtól egy kisebb szatyornyi fagyasztott kacsamellet ajándékba és nem kellett sokat gondolkoznom, hogy mit is készítsek belőle. Mondjuk azért kicsit izgultam, mert sose csináltam még korábban kacsát, de bíztam benne, hogy azért a készülő mű nem fog kárba veszni.

dsc08352.JPG

Tovább

Visszatérés a Bajor Sörözőbe

Egy stabil hely, ahol a kiváló sörök mellé minőségi burgert is lehet harapni Újbudán!

A három évvel ezelőtti első Bajor Söröző élményem óta elég sok minden történt. Ugyan anno már az első benyomás is rendkívül pozitív volt, aztán tavaly tavasszal beneveztem egy embert próbáló feladatra is, egy 4x40dkg hússal operáló burger szörnyet próbáltam legyűrni, amiről egy jó kis filmecskét is forgattunk, a helyet pedig végérvényesen is a szívembe zártam. Érett már egy visszatérés, ami egyébként idén áprilisban meg is történt, de aztán jött a nagy hír, hogy megújult a zsemle és a krumpli is, valamint szemlátomást is több változáson átesett a BS, így aztán ideje volt újra egy asztalfoglalásnak!

dsc00698.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil