Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Újdonságok a Revolución étlapján!

Mennyei jalapeno poppers, húscunamival támadó chimichanga és egy egészen elképesztő desszert burger

2017. február 20. - Csabi Konyhája

A blog rendszeres olvasóinak már lerágott csont, hogy bizony a Revolución az egyik legnagyobb kedvencem a hazai street food palettán, tex-mex kategóriában pedig az abszolút csúcs nálam. Ez több mindennek is köszönhető, de természetesen a legfontosabb, az az ételek stabilan magas minősége és az étlap hihetetlen változatossága és az őrültebbnél őrültebb kreálmányok, amik Balogh Dani mester fejéből pattannak ki és a lehető legjobb formában kerülnek megvalósításra. Hihetetlen, hogy még mindig nincs egy éves a Revo, a tavaly májusi nyitány óta pedig volt már szerencsém egy felejthetetlen fánk burgerhez, egy egészen elképesztő csokis csirkéhez, valamint a 2016-os burger toplistán első helyezést magasan megérdemlő yellow death burgerhez. Most pedig úgy éreztem, hogy itt az ideje egy újabb visszatéréshez és egy kiadós étlap mustra keretein belül győződjek meg arról, hogy továbbra is a lehető legjobb úton haladnak a srácok!

dsc01649.JPG

Mindig van valami kis fejlesztés, ilyen-olyan változás már alapból a helyen is, ahol persze a kis alapterületből adódóan korlátozottak a lehetőségek ugyan, de abszolút pozitív irányban változnak a dolgok, ezt minden visszatérésem alkalmával tapasztalom. Újdonság, hogy van most már egy nyomtatott formájú étlap is, rajta inkább a stabil résztvevőkkel, de a szezonális újdonságokért érdemes még mindig a táblát is szemrevételezni, de egyébként egy percig se kell aggódni, mert bárki is vegye fel a rendeléseteket, biztosak lehettek, hogy a lehető legrészletesebb tájékoztatásban lesz részetek az aktualitások tekintetében. Én ezúttal kezdésként az előételek közül a jalapeno popperst (990.-) kóstoltam és hát rögtön az elején iszonyatosan magasra lett helyezve a léc. A spéci bunda ropogós, kellően különleges és finom, miközben a jalapeno és a bele töltött fűszeres sertés hús és a kétféle sajt azonnal lemattolja az ízlelőbimbókat. Egyáltalán nem halálosan csípős a dolog, de azért persze van benne kraft, a lehető legoptimálisabb az ereje, amit kiválóan lehet enyhíteni a háromhagymás tejfölös mártogatóssal. A kis salátaágy sem veszett kárba, mivel mind egy szálig elrágcsáltam közben. Ez bizony minden előzetes várakozásomat felülmúlta, és ezt most komolyan mondom, hogy aki itt jár, ki kell próbálnia!!!

dsc01635.JPG

dsc01638.JPG

A folytatásban érkezett a chimichanga (1890.-), amivel már tavaly is szemeztem. Korábban egyetlen alkalommal az ugyanerre a névre hallgató KÖKI terminálban működő kajáldában ettem, és már akkor egyből nagy rajongó is lettem. Itt viszont igencsak máshogy gondolják a dolgokat, de ez egyáltalán nem meglepő, illetve egyáltalán nem baj! Az alap persze itt is tortilla lap (ami a már jól ismert fantasztikus házi cucc), amibe rengeteg pikáns, kiváló fűszerezésű sajttal tuningolt darált marhahús kerül, amit aztán összetekerve bő zsiradékban kisütnek, meglocsolnak egy jó kis spéci korianderes jalapenós paradicsom mártással, kap egy háromhagymás tejfölös zuhanyt is, kiadós sült hagyma szórással. Ha ez még nem lenne elég, egy külön tálkában kapunk még a paradicsom mártásból, salsával dúsítva. Őrület már ránézésre is, de persze ízre se marad el a várt élmény. Ugyan nem volt semmi bajom a rizses, babos verzióval sem korábban, de ez a hús tornádó nem kicsit más dimenzióba repíti a chimichangát, mint olyat.

Végül a kegyelemdöfést az abszolút újdonságnak és minden szempontból egyedi desszertnek számító gőzölt meggyes-szilvásgombóc burger adta meg. A tálalás szokás szerint csillagos ötös, és ránézésre tényleg olyan az egész, mintha egy radioaktív sugárzást szenvedett óriás szilvásgombóc lenne a tányéron. Az egész lelke nem más, mint a már jól ismert saját készítésű burger zsemle, amit ezúttal egy kiadós gőzöléssel készítenek el, majd fahéjas szilvalekvár és egy jó nagy adag meggy kerül bele egy kis salátával megspékelve, majd az egész egy mandulás morzsában hempereg meg, hogy végül utolsó lépésként még egy kiadós porcukor szórás tegye fel az i-re a pontot. A zsemle igazi pihe-puha gyönyör, leírhatatlan az élmény. A szilvás meggyes töltelék pedig egy bivalyerős kombót alkot, és hát ez bizony desszert fronton a legkülönlegesebb és legütősebb mű, amihez az utóbbi időben szerencsém volt.

Köszönöm az újabb fantasztikus élményt, még órákkal később is kavarogtak az ízek a számban. Remegve várom, hogy legközelebb milyen fantasztikus újdonság apropójából vehetem az irányt az Akácfa utca felé! Viva la Revolución!

dsc01640.JPG

dsc01631.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6912271424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása