Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Gab's Food Truck - őrülten jó szendvics készül ebben a gyöngyösi kocsiban!

Mert vidéken is tudják, mi fán terem egy jó kis pulled pork.

2016. december 14. - Csabi Konyhája

Nyáron már beszámoltam egy nagyon szuper helyről, a Muuby's-ról, ami nem csak hangulatban de ételben is nagyon erős, és ezzel bizony ellentmondást nem tűrően feliratkozott Gyöngyös a hazai street food térképre. És ez még nem minden! Szeptember magasságában szúrt szemet egy szemrevaló kis kocsika a Start Műhely udvarán álldogálva és hát azonnal fel is keltette érdeklődésemet a pulled pork szendvicseivel. Ugye ebben a témában nálam a fővárosi Zabáljcsak az abszolút etalon, így aztán nem kis várakozásokkal feltüzelve fogtam kezembe első alkalommal a Gab's szendvicsét.

dsc00934.JPG

Tovább

Burger Mustra #117 - Deep Burger, Budapest

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, a Street Food Éjszakája keretein belül már próbálkoztam a Deep Burgerrel, de a hatalmas káosz és több órásra duzzadó várakozási idő meghiúsította a tesztet. Ráadásul az ottlétem alatt szemrevételezett munkafolyamat is jó időre kedvemet szegte az újabb próbálkozástól, de aztán a napokban egy baráti sörözés alkalmával úgy voltam vele, hogy itt az ideje lecsekkolni a kínálatot. Az elmúlt egy év alatt a Stifler bárok állandó partnere lett a Deep, így már három helyszínen is fellelhető a városban, jelen esetben pedig az egykori W35 BOULVARD helyén megtalálható egységet próbálta be kis társaságunk.

dsc00905.JPG

Tovább

Füstölt cayenne csirkehúsleves

Egy leves, amit bátran odatennék bármelyik TEX-MEX étterem étlapjára!

Stabilan a mindennapjaink részévé vált a farkasordító hideg és ilyenkor tud a legjobban esni egy jó kis csípős, pikáns, gazdag leveske. Rögtön arra gondoltam, hogy a Sárréti Chilifarm füstölt cayenne őrleményét fogom az ügy érdekében csatasorba állítani és hamar össze is állt a fejemben egy igencsak extravagáns csirkehúsleves receptje, a végeredmény pedig olyannyira vadítóan jól sikerült, hogy mindenféle önfényezés nélkül mondom, hogy simán helytállna bármelyik tex-mex étterem étlapján.

dsc00875.JPG

Tovább

HOPPÁCSKA! - a kalács újratöltve

Édes és sós kürtőskalácsok a legelképesztőbb töltelékekkel megspékelve!

Nem is olyan régen már teszteltem a Töltött Kürtős által újradefiniált kalácsokat, és bár elkötelezett rajongó nem lettem, már akkor a kiszemeltek között szerepelt egy másik versenyző, a Hoppácska, akik egy folyamatosan változó kínálattal és nem utolsósorban sós kalácsokkal és ennek megfelelően igen elvadult sós töltelékekkel is várják a látogatókat. Ráadásul pont belefutottam egy akciójukba is, aminek köszönhetően egy 10% kedvezményre jogosító kódot is kaptam, így aztán egyértelmű volt, hogy nem halogathatom tovább, hogy ellátogassak a Ráday utcában található kis egységükbe.

dsc00768.JPG

Tovább

Rosé kacsamell

Nem egy nagy ördöngősség az elkészítése, a végeredmény pedig egyszerűen mennyei.

Még a nyáron kaptam egy jó barátomtól egy kisebb szatyornyi fagyasztott kacsamellet ajándékba és nem kellett sokat gondolkoznom, hogy mit is készítsek belőle. Mondjuk azért kicsit izgultam, mert sose csináltam még korábban kacsát, de bíztam benne, hogy azért a készülő mű nem fog kárba veszni.

dsc08352.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil